İngiltere’de otomobil sektörüne yardım

Devletin söz konusu otomobil üreticisine yardım yapıp yapmayacağının henüz kesinlik kazanmadığını belirten Mandelson, Jaguar-Land Rover grubunun böyle bir yardıma ihtiyacı bulunup bulunmadığının kesin olarak ortaya çıkmasından sonra nihai kararın verileceğini kaydederek, “devletin açık bir çek defteri de yok. Biz de kendi açımızdan durumu değerlendireceğiz”dedi.


Geçtiğimiz yazdan bu yana Solihull, Castle Bromwich ve Halewood’daki fabrikalarında üretimi yavaşlatan Jaguar grubunun İngiltere’de 15 bin çalışanı bulunuyor.


Geçen Haziran’da Ford tarafından 1,7 milyar sterline Hindistan’ın Tata grubuna satılan Jaguar’dan geçen ay yapılan bir açıklamada, grubun ekonomik krizin sonucunda düşen otomobil satışları yüzünden daha önce örneğine rastlanmamış ticari koşullarda ticaret yapmak zorunda kaldığına işaret edilmişti.


Lord Mandelson, geçen ay 850 kişinin işine son veren Jaguar grubuyla ilgili açıklamasında, otomotiv sektöründeki gelişmelerin dikkatle izlediklerini belirterek, “hükümet olarak sektöre yardım açısından bir adım atmamız gerektiğine inandığımız noktada doğru yargıda bulunmakta kararlıyız” dedi.

819490cookie-checkİngiltere’de otomobil sektörüne yardım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.