İngiltere’de sigorta dolandırıcılığı arttı

İngiltere Sigortacılar Birliği (ABI) tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçları, sigortalıların şirketlerden “haksız” taleplerinin günde 4 milyon Sterlini bulduğunu, her 10 sigortalıdan birinin en az bir kez sigorta şirketini dolandırdığını ve haksız talepte bulunduğunu gösterdi.


Araştırmaya katılan yaklaşık 7 bin kişi, sigortadan para alabilmek için bilerek halılarına yanan sigara attıklarını, ev eşyalarına ya da araçlarına zarar verdiklerini belirtti.


Sigorta şirketlerini dolandıranların yarısına yakınının daha çok ev eşyaları ve binalara verilen zararları bahane ederek para almaya çalıştıklarına dikkat çeken ABI araştırması sonuçları, bireylerin abartılı sakatlanma hikayeleri uydurup buna uygun raporlar alarak belediyelerden para aldıklarını, tatil sigortası yaptıran kişilerin de kaybettiklerini iddia ettikleri kişisel eşyaları için abartılı miktarlarda para koparmaya çalıştıklarını ortaya koydu.


Bu tür örneklerden birinde belediyenin onarmadığı yol yüzünden sakatlandığını ve yürüyemediğini öne süren bir kişinin, olayın hemen ardından futbol oynarken görüntülendiğini belirten ABI yetkilileri, dürüst müşterilerinin, sigortayı dolandıranların yol açtığı zararları ödemek durumunda kalmasının büyük haksızlık olduğuna işaret etti. ABI İngiltere’de sektörün yüzde 91’ini oluşturan 400 şirketi içine alan bir şemsiye kuruluş olarak faaliyet gösteriyor.


 

802350cookie-checkİngiltere’de sigorta dolandırıcılığı arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.