İngiltere’de Türkiye alarmı

Türkiye’de kanatlı hayvanlardan insanlara bulaşarak ölüme neden olan kuş gribi virüsü gazetelerin ortak haberleri arasında yeraldı. Basında yer alan haberlerin özeti şöyle:


KÜRDÜZ DİYE İLGİLENMEDİLER
The SundayTelegraph: Aynı hafta içinde üç çocuğunu kaybeden Marifet Koçyiğit’in Türkiye hükümetine ve yetkililere öfkeli. Acılı anne, ”ilk oğlunun hastalanması ardından yörenin dispanserine götürdüklerinde ‘okuldan kaytarmaya çalışıyor’ diyerek kendisiyle yeterince ilgilenmediklerini” söyledi. Marifet Koçyiğit’e göre izleyen günlerde de çocuklarının yükselen ateşi ve boğazlarındaki kanama üzerine tekrar dispansere gittiğinde kendisine Van hastanesine gitmesi önerilmiş. Kuş gribi şüphesiyle yakınları Van hastanesinde yatan bir köylü, ”medya işini doğru düzgün yapmasaydı yetkililer bizi hale zatürre yalanlarıyla uyutmaya çalışacaktı. Çünkü biz yoksuluz, Kürdüz ve ikinci sınıf vatandaşız” diyor. Göçmen kuşların virüsü İngiltere’ye de taşımasının ”kaçınılmaz” olduğu sonucuna varılan yeni bir rapor yayınlandı.


VİRÜS MUTASYONA UĞRADI
The Independent on Sunday: Türkiye’nin doğusunda virüsün mutasyona uğraması korku uyandırıyor… Uluslararası uzmanlar Van’a doğru yola koyuldu. Kuş gribinin insandan insana bulaşmasını sağlayan bir mutasyondan geçip geçmediği ise araştırılıyor. Bazı uzmanlar, Türkiye’nin doğusunda aniden artış gösteren vakaları virüsün kanatlı hayvanlardan insana atlama yetisini artıran bir mutasyona çoktan geçtiğine işaret ediyor.


İNSANDAN İNSANA GEÇME TEHLİKESİ
The Observer: Türkiye’deki vakalar ardından Avrupa çapında bir salgın korkusu güçlendi. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün insandan insana bulaşan bir seyir izlediği şüphesini koruyor.


ÇOK SAYIDA HASTA
The SundayTimes: ”Avrupa alarmda… İngiliz uzman Profesör John Oxford’un, Türkiye’deki ölümlerin en kaygı verici yanı nispeten az sayıda hayvanla temas sonucu çok sayıda insanın hastalanması…”

1027580cookie-checkİngiltere’de Türkiye alarmı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.