İngiltere’de yeni milletvekilleri işbaşında

İşçi Partisi muhalefetle arasındaki 160 sandalye farkı bu dönem 67’ye inmiş olarak toplanacak.  Başbakan Tony Blair bugün İşçi Partisi grubunda, milletvekilleriyle, iktidardaki üçüncü dönemde gündeme getirmeyi düşündüğü yasa tasarılarını tartışacak. İngiltere medyası, Başbakan’ın partinin bütünlüğünü sağlamayı amaçlayacağı yorumunda bulunuyor.


İşçi Partisi ilk grup toplantısında yeni dönemde çıkarmayı planladığı yasa tasarılarını ele alacak. Gelecek hafta Kraliçe İkinci Elizabeth yeni parlamentonun resmi açılışını yapacak ve hükümet bu yasama döneminde çıkarmayı planladığı kanun tasarılarının bir listesini sunacak. Tasarılar arasında seçim döneminde geri çekilen vatandaşlık bilgilerini taşıyan elektronik kimlik kartları da yer alıyor…


Üstüste üçüncü kez genel seçim kaybeden Muhafazakarlar da ise Genel Başkan Michael Howard’ın geri adım atarak partisinin hazır olduğunda istifa edeceğini ilan etmesi  pek çok eleştirinin önüne geçmiş görünüyor. Howard, The Daily Telegraph’a verdiği demeçte ‘açık ve dürüst tartışma’ istediğini belirterek, 2005’in sonuna kadar yeni liderin belirleneceğini söyledi. Pazartesi günü, gölge kabinenin yeniden saptayacak olan Howard’ın en genç milletvekillerinden George Osborne’u (33), gölge Maliye Bakanı yapması bekleniyor. Osbourne’nun taze kan arayışındaki Muhafazakar Parti’ye yeni lider olması sürpriz sayılmayacak.

780690cookie-checkİngiltere’de yeni milletvekilleri işbaşında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.