İngiltere’deki Aleviler öfkeli

Dalston’daki BAF merkezinde bugün saat 12’de yolu kapatarak basın açıklaması yapan Erbil, AKP iktidarı ve başbakan Tayyip Erdoğan’ı sent bir dille eleştirdi. Basın açıklamasına 100’e yakın toplum üyesi ellerinde Uğur Kurt’un resmi ve AKP’yi protesto eden pankartlarla katıldı.

Erbil konuşmasına “Devlet Alevileri katletmeye devam ediyor. Lanet olsun günümüzün yezit Tayyip Erdoğanı ve onun eli kanlı uşaklarına! Kahrolsun katil devlet” diye başladı.

“Biz Aleviler Gezi Direnişi’nde Alevi gençleri öldürülürken gereken cevabı veremediğimiz için bugün düşman Cemevi’ne kadar girebilmiştir” diyen Erbil şunları söyledi:

“Hedefte Aleviler vardır ve kavga kapıya kadar gelmiştir, öz savunmamız kaçınılmazdır. Öğretimiz gereği ‘İncinsen de incitme’ şiarıyla yaşıyoruz ama dışarıdan gelen saldırılara karşı kendimizi korumamak kendimize ihanet olur. Derisini sıntına alarak düşmana boyun eğmeyen Nesimi’ye ihanet olur. ‘Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan’ diyen Pir Sultan Abdal’a ihanet olur…”

BAF Başkanı ilk kez konuşmasında saldırıyı “düşmanca” tanımlayarak saldırılara boyun eğmeyeceklerini ve bundan böyle de eylemlerini sertleştireceklerini söyledi.

Erbil, Başbakan’ın Almanya gezisini protesto etmek için de Londra’dan yüzlerce protestocunun Almanya’ya gideceğini sözlerine ekledi.

851060cookie-checkİngiltere’deki Aleviler öfkeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.