İngiltere’deki Aleviler Madımak zanlılarının peşinde

İAKM ve Cemevi’nden İsrafil Erbil, Tugay Hurman ve Kaya Demirçivi geçen Çarşamba, “73 New Cavendish St, W1W” adresinde bulunan Polonya’nın Londra Konsolosluğu’na konuyla ilgili bir dosya sundu.

Dosya’da, katil zanlılarının Türkiye’ye iadesi’nin istendiği bir mektup ve Sivas katliamı’nın anlatıldığı belgeler yer aldı. Dosya, Polonya’nın Londra Konsolosluğunda görev yapan, Ceza hukuk müşaviri Sayın Justina Bielak’a verildi. Bielak, İAKM ve Cemevi yetkilileri’nin talebi’nin Polonya’da gerekli yetkililere iletileceği’ni söyledi.

Başkan İsrafil Erbil şu açıklamayı yaptı:

“Sivas’ta, Madımak Oteli’nin yakılarak ikisi saldırgan olmak üzere 37 kişinin öldüğü davanın firari sanığı Vahit Kaynar, Polonya’da yakalandı. Zanlının gözaltına alınması iyi ama Almanya’ya iadesi durumunda tekrar serbest kalabilir. Çünkü zanlı Almanya’da sığınmacı konumundadır. Tutuklama haberini ilk olarak Polonya’da yayın yapan TVN24 adlı televizyon kanalı verdi. Polonya televizyonunun internet sitesine göre 25 Eylül 2011 günü Odra Gümrük Kapısı’nda, Almanya’dan Polonya’ya arabayla geçen dört Türk’ten ikisinin üzerinde, sınırdan geçmesine imkan verecek belgeler yoktu. Bunun üzerine güvenlik güçleri, araçtakilerin kimlik kontrolü yaptı ve yolculardan birinin Sivas Katliamı’ndaki kundaklamanın sorumlularından olduğu iddiasıyla Türkiye tarafından arandığını belirledi. Bunun üzerine Polonya polisine haber verilmiş ve önce geçici gözaltına alma gerçekleşmiş. Ardından savcılık tarafından 40 günlük gözaltı kararı geldi. 36 yaşında olduğu belirtilen zanlının Türkiye’ye iade talebinin, gözaltı süresi içinde gerçekleşmesi gerekmektedir…”

FOTOĞRAF: İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil

838870cookie-checkİngiltere’deki Aleviler Madımak zanlılarının peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.