İngiltere’deki Güven’e gözaltı

Uyuşturucu kaçakçılığından Interpol’ün ”kırmızı bülten”le aradığı ve Türkiye’de 15 yıl hapis cezasına mahkum olan eski Malatyaspor Kulübü Başkanı Nurettin Güven, İngiltere’de gözaltına alındı.

Türk polisinin ısrarlı takibi üzerine yakalanan organize suç liderinin iadesi için hazırlıklar sürüyor.Yeşil pasaport sahibi ve Susurluk’un önemli isimleri arasında sayılan Güven’in iadesi karanlık bazı olaylarında aydınlatılmasını sağlayacak. Nurettin Güven’in Türkiye basınında yer alan suç sicili şöyle:

– 20 Nisan 1957 Adıyaman Eskisaray Köyü nüfusuna kayıtlı olan Nurettin Güven’in 1989 yılından itibaren çok yüksek miktarda uyuşturucu madde kaçakçılığı yapmaya başladığı, ancak her seferinde kendisini geri planda tutmayı başardığı iddia ediliyor.

– Londra’da İngiliz bir kadınla evli olan Güven’in uyuşturucu kaçakçılığını bu ülkeden yönettiği öne sürülüyor.

– 22 Mayıs 1989 da Avusturya’nın Graz Kentinde ele geçirilen 27 kilo eroinin Güven’in kardeşi Mehmet Ali Güven tarafından gönderildiği öne sürüldü. Güven bu olayla ilgili yakalanıp serbest bırakıldı.

– 17 Haziran 1989’da İstanbul’da silahla yakalanan Nurettin Güven tutuklandı.11Temmuz’da serbest bırakıldı.

– 18 Kasım 1993’teİngiltere’de ele geçirilen 178 kilo eroini Nurettin Güven’in gönderttiği, taşımacılığı da Mehmet Kasar’a yaptırdığı Emniyet kayıtlarına geçti.

– Aralık 1993’te İtalya’da 79 kiloeroin ele geçirildi. Nurettin Güven’in yakalanan kişilerle ortak çalıştığı, yakalanan uyuşturucunun göndericileri arasında bulunduğu Emniyet kayıtlarına geçti.

1097030cookie-checkİngiltere’deki Güven’e gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.