İngiltere’deki Türk hacılar döndü

İngiltere’den hacca giden Türk kafilesinde yer alan Hackney Belediyesi Meclis Üyesi Muttalip Ünlüer, “Bu yıl kafilede çoğunluk kadınlardaydı. 30 yaşın altında 30’a yakın genç olması da sevindirdi” dedi.


Kafileye İngiltere’nin her yerinden katılım olduğunu belirten Ünlüer, “Bosnalı ve Asyalı arkadaşlar da vardı. Diyanet’in organizasyonu gerçekten çok başarılıydı. Bu yıl Mekke’de bazı otellerin yıkılmasından dolayı biraz sıkıntı oldu ama gelecek yıllarda bunu telafi ederler sanırım” diye konuştu.


Ünlüer, “Sonuçta rahat bir hac görevi yaptık. Ufak tefek hastalıklar dışında hepimizin sağ salim dönmesi sevindirici. Hac sırasında Tahran ve Bahreyn’den gelen akademisyen arkadaşları hac sırasında görmek de benim için hoş oldu. Şükürler olsun…” diye konuştu.


AZİZİYE’DE EĞİTİM HİZMETİ


Ayrıca Ünlüer, Aziziye Camii’nin arkasında Turkish Education Development Association’un (TEDA) gençlere yönelik derslerin sürdüğünü belirterek, “Bu dersler East London University’de kredilendiriliyor. 16-22 yaş grubu gençlere medya ve televizyon üzerine ‘sertifika’ dersleri veriyoruz. Metropolitan University’nin kredilendirdiği bir başka kurs ile de gençlere liderlik ve politika dersleri sağlıyoruz” dedi.


Bu kurslarla toplumdaki önemli bir açığı kapatmaya çalıştıklarını belirten Ünlüer, İngiltere’deki kilise okulları ‘Volantery Aided School’ların başarı oranının çok yüksek olmasını örnek göstererek “Ne yazık ki bölgemizde benzeri bir Müslüman okulu yok. Bu konuda geçmiş yıllarda bir girişimimiz oldu fakat Hackney’de okul yeri bulamadık.”


 

819800cookie-checkİngiltere’deki Türk hacılar döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.