İngiltere’deki turizm reklamları artıyor

‘Dünya Turizm Fuarı’na (WTM) katılmak amacıyla Londra’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Türkiye’nin büyük bir pazar olan İngiltere’deki turizm payını artırabilmek için 2005 yılında bu ülkeye yönelik reklam ve tanıtım bütçesini yüzde 50 artıracaklarını açıkladı.

İngiliz turizmcilerin, Türkiye’nin yabancı tur operatörlerine geçmişte uyguladığı bazı desteklerin yeniden uygulanmasını istediklerini de belirten Mumcu, muhataplarına bunu yapamayacaklarını,ancak artan kampanyalar düzenleyebileceklerini söylediğini ifade etti.

Mumcu, tur operatörleriyle ortak kampanyalar yürütmek ve 2005 yılında agresif bir tanıtım atağı başlatmak konusunda prensipte anlaştıklarını, bu çerçevede Türkiye’nin İngiltere pazarı için öngördüğü reklam payının 2005’te yüzde 50 artırılacağını söyledi.

İngiltere’nin Türkiye’nin Avrupa’da Yunanistan’ın gerisinde kaldığı tek pazar olduğunu hatırlatan Mumcu, ”Ancak bu durumu ortadan kaldırmaya kararlıyız. 3 yıl içinde Yunanistan’ın rakamlarını yakalayıp, dördüncü yılda da bu ülkeyi geçmeyi öngörüyoruz” dedi.    Bakan Mumcu, İngiliz tur operatörleriyle doğrudan yatırım ve altyapı yatırımlarında ortaklıklar konularını da ele aldıklarını anlattı.


 

1095890cookie-checkİngiltere’deki turizm reklamları artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.