İngiltere’den Türkiye için AB atağı

Brüksel merkezli ABHaber.com sitesinin “AB’de İngiltere’nin Türkiye Atağı” başlıklı haberinde Avrupa Birliği’ Türkiye ile üyelik müzakerelerine geçmesini destekleyen İngiltere’nin AB içinde girişim başlattığının öğrenildiği kaydedilerek şöyle denildi:


İLK DURAKLAR PARİS VE BERLİN


“İngiltere Dışişleri Bakanlığı üst düzey diplomatları, AB üyesi ülkelerin başkentlerini ziyaret etmeye başlayarak, aralık ayında alınacak karar için ortak bir tutum oluşturmaya çalışıyor. İngiliz diplomatların ilk durakları Paris ve Berlin.”


HEDEF ÜYE ÜLKELERİN UZLAŞMASI


Diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde AB üyesi 25 ülke arasında yıl sonunda Türkiye ile müzakerelere başlama kararı konusunda “senaryo” çalışmalarının başladığı ifade edildi. Haberde bu ifadeler yer aldı:


“Başkentler, pozisyonları hakkında görüş alışverişi yürütürken, farklı pozisyonlarını da uyumlaştırmaya çabalıyorlar. Bu çabalarda başı çeken ülke ise İngiltere. AB’nin aralık ayında Türkiye ile müzakerelere başlama kararı almasını destekleyen İngiltere, yıl sonundaki zirve öncesinde bu yönde bir uzlaşma oluşturmaya çalışıyor.”


 

776620cookie-checkİngiltere’den Türkiye için AB atağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.