İngiltere’den vize ayıbı

Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Kuneralp’in eşi Gamze Kuneralp’e İngiltere vizesi verilmediği ortaya çıktı

Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay köşesinde ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Alpay’ın iddiasına göre T ürkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Kuneralp’in eşi Gamze Kuneralp’e İngiltere vizesi verilmedi.

Alpay konuyla ilgili şunları yazdı:

“Kuneralp, kuzeni Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile aile köklerinin bulunduğu Ankara’nın Kalfat kasabası belediye başkanı arasında 4 Mayıs’ta gerçekleşecek buluşmaya davetlidir. Brüksel’de Britanya’nın geçen aralık ayından beri vize veren bir temsilciliği kalmadığı için Büyükelçi ile eşi Gamze Kuneralp, Paris’teki Britanya Başkonsolosluğu’na başvuruda bulunurlar. Kuneralp başvuruya, Britanya’ya resmi amaçla gideceğini, eşinin de kendisiyle geleceğini belirten bir mektubu da ekler.

Yanıt ne olur biliyor musunuz? Gamze Kuneralp’in vize başvurusu, şahsen başvurmak zorunda olduğu, üstelik kendisine resmî vize verilemeyeceği gerekçesiyle derhal reddedilir ve pasaportu postayla iade olunur. Büyükelçi’nin pasaportu ise, on gün bekletildikten sonra, sadece 6 ay süreli bir vizeyle geri gelir.

Bunun üzerine Kuneralp’in yazdığı bir mektuptan sonra ise Britanya’nın Belçika Büyükelçisi Jonathan Brenton’da, üzüntülerini bildiren çok nazik bir cevap geliyor. Ne var ki, mevcut koşullarda kendisine 6 aydan fazla süreli vize verilmesinin, eşinin de Paris’e gidip “biyometrik” bilgi vermeksizin vize almasının mümkün olmadığını tekrarlıyor.”

837620cookie-checkİngiltere’den vize ayıbı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.