İngiltere’den Yunanistan’a 1 pence yok

Avrupa Birliği maliye bakanlarının bugün yapacağı toplantı öncesi açıklama yapan İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, ülkesinin Yunanistan’a para desteğinde bulunmayacağın söyledi.

Osborne, “Euro Bölgesi’ndeki arkadaşlarımız, İngiltere’nin desteğini alamayacakları mesajını çok açık şekilde aldılar” dedi. Yunanistan’la yapılan üçüncü kurtarma paketinde İngiltere’nin Atina’ya 1 milyar euro yardımda bulunması öngörülüyordu.

KURTARMA PAKETİ YUNAN PARLAMENTOSU’NDA

Yunanistan’da parlamento da hükümetin kabul ettiği ağır şartlar içeren kurtarma paketini bugün oylayacak. Anlaşmayı kabul eden Başbakan Aleksis Çipras’a ise tepkiler artıyor.

Üçüncü kurtarma paketinin Yunanistan’a verilebilmesi için vergilerin artırılması, emeklilik sisteminde yeni kesintilere gidilmesi ve kamu harcamalarının kısılmasını öngören yasa paketinin yarın gün sonuna kadar parlamentodan geçmesi gerekiyor.

RADİKAL SOLUN İSYANI

Syriza Partisi içerisindeki radikal sol kesimler anlaşmaya karşı çıkıyor. Koalisyon ortağı Savunma Bakanı Panos Kammenos da, oylama öncesi açıklamasında destek çıkmayacağını duyurdu.

Atina’da düzenlenen protestolarda iktidardaki Syriza Partisi’nin bayrağı yakıldı. Memurlar sendikası da anlaşmayı protesto etmek için yarın genel greve gideceğini duyurdu.
VARUFAKİS’DEN “VERSAY” TEPKİSİ

Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise paketi “yeni bir Versay anlaşması” olarak niteledi.

VERSAY ANLAŞMASI NEDİR?

Versay Barış Antlaşması Birinci Dünya Savaşı sonunda İtilaf Devletleri ile Almanya arasında imzalanan barış antlaşması. 18 Ocak 1919’da başlayan Paris Barış Konferansı’nda müzakere edildi, 7 Mayıs 1919’da son metin Almanlara deklare edilerek, 23 Haziran’da Alman Parlamentosu’nca kabul edildi. 28 Haziran’da ise Paris’in Versay banliyösünde imzalandı.

855050cookie-checkİngiltere’den Yunanistan’a 1 pence yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.