“İngiltere’nin daha etkin rol üstlenmeli”

Londra’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Özgürgün, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Küreselleşme Genel Müdürü Nick Baird ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı AB Müdürlüğü Yunanistan ve Kıbrıs Masası Şefi Stephen McCormick’in de katıldığı görüşmede KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü de hazır bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Özgürgün görüşmede yaptığı konuşmada, Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumu nedeniyle bir türlü ulaşılamayan kapsamlı çözümün erken bir zamanda gerçekleşmesi için garantör ülke İngiltere’nin daha etkin rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Küreselleşme Genel Müdürü Nick Baird de konuşmasında, 2009 sonuna kadar adada bir çözüme ulaşılabilmesi için garantör ülke olarak İngiltere’nin çözüm sürecini desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

OLAY GAZETESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Bu arada Dışişleri Bakanı Özgürgün, İngiltere’de faaliyet gösteren “Olay” gazetesi tesislerinde de incelemelerde bulundu.
Özgürgün ayrıca, tarihçi ve yazar Andrew Mango’nun son yazdığı “From Sultan to Atatürk” başlıklı kitabın TC Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan himayesindeki tanıtımına da katıldı.

Tanıtımın ardından TC Londra Büyükelçiliği ikametgahında verilen akşam yemeğine katılan Dışişleri Bakanı Özgürgün, İngiltere’de faaliyet gösteren çeşitli İngiliz basın yayın kuruluşu yetkilileri ile de görüştü.

824700cookie-check“İngiltere’nin daha etkin rol üstlenmeli”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.