İngiltere’nin derdi ‘superbag’ Türkiye’de

Eski bakanlardan Veysel Atasoy, İbni Sina Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Özdiler yaptığı açıklamada, Atasoy’un bir hastanede akciğer zarında kalınlaşma nedeniyle geçirdiği biyopsi sonrası enfeksiyon kaptığını söyledi. Enfeksiyon sonucu ateşlenen ve genel durumu bozulan Atasoy’un İbni Sina Hastanesi’ne getirildiğini anlatan Özdiler, Atasoy’un, Reanimasyon Servisi’nde tedavi altında tutulduğunu bildirdi.

Atasoy’un, ”MRSA” denilen antibiyotiğe dirençli, çok az ilacın etkilediği bir mikrop aldığını kaydeden Prof. Dr. Özdiler, ”Bu, her organı etkileyen bir mikrop. Hastada buna bağlı septik şoklar, çoklu organ işlev bozukluğu var” diye konuştu. Özdiler, Atasoy’un, mikrop nedeniyle böbrek, karaciğer, beyin ve kanama pıhtılaşma sisteminin hasar gördüğünü, destek ünitesine bağlı tutulduğunu ve şuurunun yerinde olmadığını ifade etti.

ÖLÜMLERİN YÜZDE 7’SİNDEN SORUMLU
İngiltere hastanelerini kasıp kavuran ‘superbag’ son bir yıldır hastane ölümlerinin yüzde 7’sinden sorumlu tutuluyor.
 
İngiltere’de ‘deli dana’ hastalığı sonrasında medyanın üzerinde en çok durduğu bakteri olan MRSA hastanelerde genellikle çocuk, yaşlı ve ameliyat olmuş direnci küçük hastaları etkiliyor. MRSA’e karşı henüz güçlü bir antibiyotik geliştiremeyen uzmanlar hastaneye giden herkesin el ve yüzlerini sabunlu suyla yıkamalarını istemekle yetiniyor.
1093640cookie-checkİngiltere’nin derdi ‘superbag’ Türkiye’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.