İngiltere’nin Sterlin milyarderleri

Sunday Times’ta yayınlanan listede ilk 10’da yer alanların toplam serveti 100 milyar doları aşıyor ve yedisinin yabancı kökenli olması dikkat çekiyor. İlk 10 zenginin geçen yıla kıyasla servetlerinde yüzde 23’lük artış söz konusu…


Sunday Times’ın listesinin ilk sırasında, artan çelik fiyatları sayesinde servetini katlayan Hint kökenli Laksmi Mittal var. Mittal’in serveti yaklaşık 30 milyar dolar. Chelsea futbol kulübünün sahibi Rus petrolcü Roman Abromoviç ise ikinci sırada ve serveti 15 milyar dolar.


Bin kişinin yer aldığı en zenginler listesindeki 750 kişinin serveti, arazi, emlak, bankacılık ve finans faaliyetlerinden geliyor. Ülkenin en cömert zengini ise şarkıcı Elton John. John, yaklaşık 370 milyon dolarlık servetinin yüzde 12’sini hayır kurumlarına bağışlamış.


Madonna ve Guy Ritchie, yaklaşık 450 milyon dolarlık servetleriyle 208’nci sırada. Sinema sanatçıları Catherine Zeta Jones ve Micheal Douglas ise 340 milyon dolarlık servetleriyle listede 285’inci sırada bulunuyor.


KADIN ZENGİNLER


En zenginler listesine bu yıl 83 kadın girebildi. Bunlar arasında 1 milyar dolar gelirle Harry Potter’ın yazarı J.K Rowling de var. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ise yarım milyar doları aşan malvarlığıyla listede 180’inci sırada.


FOTOĞRAF: Laksmi Mittal

779600cookie-checkİngiltere’nin Sterlin milyarderleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.