İngiltere’ye geleceklere yeni harç

Uygulama bu yılın sonlarında başlayacak

Hükümet yetkilileri başlangıçta iki yıllığına uygulanacak bu program kapsamında toplam 70 milyon sterlin toplanacağını hesap ediyor.

Bu para, ülkede göçün özellikle polis teşkilatı ve yerel idareler üzerinde yarattığı mali yükün hafifletilmesi için kullanılacak.

Ancak plana karşı çıkanlar, bunun hiçbirşeyi değiştirmeyeceğini ve göçmenlik karşıtlığını körükleyebileceğini söylüyorlar.

Yerel yönetimlerden sorumlu Devlet Bakanı Hazel Blears, göçmenlerin ödedikleri vergilerle kamu hizmetlerinin finansmanına zaten katkıda bulunduklarını kabul etti.

Ancak bu paranın kısa süre içinde yoğun göçmen akınına uğrayan bölgelerde rahatlama sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Blears toplanan paraların polis güçleri, sağlık yetkilileri ve belediyelere dağıtılacağını, bu kurumların kaynağı nasıl etkin bir şekilde kullanabileceklerine karar vereceklerini söyledi.

UYGULAMA YIL SONUNDA

Bakanlık yetkilileri, çalışma ve eğitim amacıyla ülkeye geleceklerden alınacak ilave harcın, özellikle polis ve hastanelerde verilen tercümanlık hizmetlerinin finansmanında kullanılacağını belirtti.

Anamuhalefetteki Muhafazakar Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu gölge bakanı Caroline Spelman ise, yerel yönetimlerin uzun bir süredir denetimsiz göçün yarattığı baskıya dikkat çektiğini, dolayısıyla bu adımın hem gecikmiş hem de yetersiz olduğunu savundu. (BBC)

821390cookie-checkİngiltere’ye geleceklere yeni harç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.