İngiltere’ye ‘yalnız kurtlar’ tehdidi

Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsü RUSI’nin ‘İngiltere Terör Analizi’ başlıklı raporuna göre, Yemen, Somali ve Nijerya’daki çatışmalarda savaşan İngiliz uyruklu kişilerin ülkeye geri dönüşüyle, bu çatışmalarda edindikleri saldırı becerilerinin İngiltere’yi tehdit edeceğine vurgu yapılıyor.

RUSI, Somali’deki İslamcı Eş-Şebab örgütüne katılan gönüllülerin dörtte birinin İngiliz vatandaşları olduğu tahmininde bulunuyor.

Yemen, Somali ve Nijerya’daki iç çatışmalardan İngiltere’ye dönecek savaşçıların, son on yılda İngiltere’de terör suçlarından hüküm giyen kişilerin serbest kalmasıyla aynı zamana rastlayabileceği uyarısının yapıldığı raporda, son dönemdeki güvenlik operasyonlarıyla yakalanan bazı şüphelilere ve ortaya çıkarılan komplo planlarına rağmen ‘yalnız kurtların’ ve cihad savaşçılarının takip edilmesinin çok güç olduğu belirtiliyor.

Raporda, bu kişilerin ve örgütlerin saldırı düzenleme becerileri sekteye uğratılmış olsa da İngiltere’de geniş kapsamlı saldırılar düzenleme amacının devam ettiği savunuluyor. (BBC)

840550cookie-checkİngiltere’ye ‘yalnız kurtlar’ tehdidi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.