İngiltere’yi kızdırdılar

İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G-20 zirvesinde Suriye’de Esad rejiminin kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

İngiliz istihbarat servisi MI6’ın 21 Ağustos’ta Şam’ın Guta bölgesinde kullanılan kimyasal gazla ilgili numuneleri İngiltere’deki Porton Down laboratuvarında tahlil ettiğini söyleyen Cameron, “Burada sinir gazı kullanıldı” dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın bu açıklaması dün bir basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov’a soruldu. İngiliz parlamentosunun Suriye’ye askeri müdahaleye onay vermesine vurgu yapan Peskov, İngiltere’yi “kimsenin ciddiye almadığı küçük ada” olarak tanımladı.

Putin’in sözcüsü Peskov’un bu açıklaması İngiliz basınında büyük tepki çekti. İngiliz bulvar gazetesi Daily Mirror, “Kimse İngiltere’yi umursamıyor. Chelsea futbol kulübünü satın alan yöneticiler hariç” başlığını attı.

İngiliz Daily Mail gazetesi de, Rus yetkilinin İngiltere ile ilgili sözlediği sözleri inkar ettiğini vurgulayarak, Suriye konusunda Batı ile Rusya arasında yaşanan gerilimin “soğuk savaş” dönemini hatırlattığını savundu.

Konuyla ilgili İngiliz Daily Telegraph gazetesine açıklama yapan İngiliz bir yetkili de, “G-20 zirvesinde İngiltere ile ticaret ve gümrük anlaşması imzalamak isteyen Rus hükümetinin bu nitelendirmeyi açıklığa kavuşturacağına eminim” dedi.

1395090cookie-checkİngiltere’yi kızdırdılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.