İNGİLTERE’DEN… Deve’nin semeri!..

İngiltere’de aylardır süren ekonomik kriz tartışmaları bir yana dursun, bu haftanın en önemli konusu, Libya lideri Kaddafi tarafından eski başbakan Tony Blair’e hediye edilen ‘deve semeri’ oldu.

Deve semeri deyip geçmeyin..Sırf bu ‘deve semeri’ yüzünden Libyalıların topyekün İngilizlere fena kızdıkları belirtiliyor.Bir adım daha ileri gidecek olursak, iki ülke ilişkilerinin bu ‘deve semeri’ yüzünden bozulmasından bile korkuluyor…

Hatırlayacağınız üzre, 2004 yılında Libya’ya giden İngiltere eski başbakanı Tony Blair, Libya lideri Muammer Kaddafi ile Trablus’taki çadırında görüşerek, tarihi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Kaddafi de bu ziyaret sırasında eski başbakan Blair’e hatıra olarak bir ‘deve semeri’ hediye etmişti.

1984 yılında Londra’daki Libya Büyükelçiliği’nden açılan ateşle bir İngiliz kadın polisin öldürülmesinden beri iki ülke arasında kopuk olan ilişkiler, Blair’in bu ziyaretiyle tam anlamıyla yeniden kurulmuştu.

Aradan yıllar geçti ve Tony Blair başbakanlık görevini Gordon Brow’a bıraktı…10 Numara (Başbakanlık), Blair’in görevi bırakmasının ardından gittiği ülkelerde kendisine verilen bazı hediyeleri geçtiğimiz gün açık arttırma ile satışa çıkardı.

Satışa çıkarılan hediyeler arasında belki de hiç satılmaması gereken Libya lideri Kaddafi tarafından verilen ‘deve semeri’de bulunuyordu. İ

İki ülke ilişkilerinin yeniden kurulmasına neden olan tarihi buluşma sırasında verilen bu hediyenin oldukça yüklü bir rakama satılması bekleniyordu, fakat beklenen olmadı ve deve semeri tam 20 sterline (yakasık 54 YTL) alıcı buldu.  

Kaddafi’nin hediyesi olan ‘deve semeri’nin satılmasına ilk tepki muhalefet milletvekillerinden geldi. Milletvekilleri, Blair’e hediye dilen ‘deve semerinin’ satılmasının yanlış olduğunu belirterek, Kaddafi’nin bunu bir ‘hakaret’ olarak görebileceğini vurguluyorlar.

Belki Kaddafi, ‘deve semeri’nin satılmasına çok kızacak ama eminim ki yeni bir ‘Lockerbie faciası’ yaşanmayacak…

652020cookie-checkİNGİLTERE’DEN… Deve’nin semeri!..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.