İNGİLTERE’DEN… İndirim var ama alan yok

Değerli okurlarım,

Bundan böyle İngiltere’de olup biten önemli olayları köşe yazımda başlıklarla özetleyeceğim… Tabii Hürriyet Gazetesi ile olan hukuk mücadelemi size aktadmayı da unutmayacağım. Hürriyet merceğimin altında…

***

İngiltere yeni yıla kriz iflasları, indirim, İsrail protestosu ve Kraliçe II. Elizabeth ile Başbakan Gordon Brown’un yeni yıl mesajlarıyla girdi.

EV FİYATLARI VE STERLIN DÜŞÜŞÜ SÜRÜYOR…

Ekonominin ağır bir bunalımdan geçtiği ve emlak fiyatlarının dibe vurduğu İngiltere’de, geçen kasım ayında ev fiyatlarının yüzde 1,9 düşüş gösterdiği bildirildi. Her geçen gün büyük bir şirket batıyor… Son olarak da mobilya devi MFI battı… Tüketici ve parekende satış dernekleri yeni yıl indirimine ilginin geçen yıllara göre çok az olduğunu açıkladı…

HER YERDE İSRAİL PROTESTOSU

İsrail’in başta Gazze olmak üzere Filistin halkına yaptığı  saldırılar, Ortodoks yahudilerin de yer aldığı gösterilerde protesto ediliyor. Buradaki Türkçe konuşan topluma hizmet eden pek çok sivil toplum kuruluşu da İsrail’i kınayan açıklamalarda bulundu…

“İSRAİL TEHDİTİ SAFSATA”

The Independent’ın Ortdoğu muhabiri Robert Fisk İsrail’in 1967’de Kudüs’ü ele geçirmesinden bu yana, Beyrut’tan Gazze’ye, bir yerleşim yerinde hiçbir savaş kazanamadığını yazdı.

30 YILI DOLAN ARŞİVLER AÇILDI

The Daily Telegraph, Tahran büyükelçisinin İran Şah Rıza Pehlevi’nin devrilmeden 1 saat önce, Şah’ın devrilme olasılığı olmadığı mesajını hükümete geçtiğini yazdı.

KRALİÇE LİYAKAT NİŞANINI DAĞITTI

Islington Belediyesi’nin Liberal Demokrat Partili üyesi Meral Hüseyin Ece, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in, İngiliz toplumuna hizmeti geçenlere geleneksel olarak verdiği liyakat nişanlarından birinin sahibi oldu.

Kıbrıs kökenli Ece, “Order of British Empire” (OBE) diye adlandırılan liyakat nişanının kendisine büyük onur ve mutluluk verdiğini, topluma yönelik hizmetlerini bu onurun verdiği şevkle sürdüreceğini bildirdi.

BROWN’UN YENİ YIL MESAJI

Başbakan Gordon Brown’un yeni yıl mesajında halkına yeni bir dönemin kapılarını açmayı vaadederek ABD Başkanı Barrack Obama ile ‘küresel koalisyon’kuracağını söyledi.

Başbakan Brown, 2008’de yaşanan mali kriz ve bunun reel sektöre yansımalarının artık “serbest piyasa dogmasının” sonunu getirdiğini belirtti.

Brown, geleneksel yeni yıl mesajında halkı küresel ekonomik krizin etkisiyle 2009’un zor bir yıl olacağı yolunda da uyardı. (Oysa Türkiye’de tam tersi “kriz” olmadığı propagandası yapılıyor…)

Göçmen örğütleri de savaşsız ve sömürüsüz bir yıl dilediler…

Açık Gazete ailesi olarak bütün okurlarımızın yeni yılını kutlarız…

1082900cookie-checkİNGİLTERE’DEN… İndirim var ama alan yok
Önceki haberKIBRIS’TAN… 2008’in en önemli olayları
Sonraki haberGuardian: Arap ülkelerin tepkisi belirleyici
FARUK ESKİOĞLU
Faruk Eskioğlu, (1958, Akşehir) gazeteci ve yazar. 1985'ten bu yana yaşadığı Londra'dan Türkiye'deki ulusal medyaya yönelik muhabirlik, temsilcilik yaptı. Londra'da yayınlanan Türkçe toplum gazetelerinde çalıştı ve bazı gazetelerin kuruluşunda yer aldı. Halen sosyolojik değeri olan haber ve araştırmalara ağırlık veren yazar, halen 2004'te kurduğu Açık Gazete'yi (acikgazete.com) yönetiyor ve köşe yazarlığını sürdürüyor.Eskioğlu, 13'üncü yüzyılın sonunda Horasan'dan Akşehir Maruf köyüne yerleşerek tekke kuran Hasan Paşa soyundan geliyor. Hasan Paşa'nın oğlu Şeyh Hacı İbrahim Veli Sultan'ın "Mülk Allahındır" felsefesiyle Anadolu'da bir ilk sayılan kendine adına kurduğu yoksullara yardım vakfı ise halen faaliyettetir.Eskioğlu, ilk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1979’da AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1984’te Gazi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde "master" yaptı. THA’da gazeteciliğe başladı. Aralık 1985’te kendi deyimiyle "siyasi sürgün" olarak geldiği Londra’da ilk 2 yıl baba mesleği kasaplık yaptı. İngilizce öğrendikten sonra medya okudu. Uzun yıllar Nokta dergisi İngiltere Temsilciliği, Hürriyet Londra bürosunda habercilik yaptı. Gazeteciliğin yanısıra 1986-98 arasında grafiker tasarımcı olarak çalıştı. Ayrıca pek çok siyasi afiş ve logo tasarladı.1998’de Türkiye’ye döndü. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde haberci ve star.com.tr’de ekonomi editörü olarak görev yaptı. “Basında etik ve toplam kalite yönetimi” üzerine araştırmalar yaptı, bu konudaki konferans ve panellere katıldı.Türkiye’deki 2001 ekonomi krizinde Londra’ya dönerek grafiker tasarımcılık ve gazeteciliği sürdürdü. Toplum gazetelerinden Olay’da genel yayın yönetmenliği yaptı. Londra’da ilk Türkçe internet gazetesini çıkardı ve toplum gazetelerine ilk ajans hizmeti sundu. 2004’te dünya haberleri veren acikgazete.com’u kurdu. İki ayrı toplum gazetesini yayına hazırladı. Türkiye’deki bazı tv kanallarına haber geçti, uzun süre Akşam Londra Temsilciliği’ni üstlendi.Londra'da 2004’te "İçimizden Birisi: Vanunu" başlıklı bir kısa film çekti. Londra'daki toplumu anlatması açısından bir ilk sayılan "Aşkolsun! Adı Aşkolsun" başlıklı belgesel romanı 2007’de Türkiye’de yayımlandı. Türkiye'den 150 ve Kıbrıs'tan 100 yıllık İngiltere'ye göçün anlatıldığı 3 ciltlik "Londra'da Bizim'Kiler" başlıklı araştırması 2019 sonunda çıktı. Eskioğlu’nun Su ve Defne (2004) adlı ikiz kızları bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.