İNGİLTERE’DEN SANAT HABERLERİ…

HENRİ ROUSSEAU SERGİSİ

Fransız ressam Henri Rousseau’nun sergisi İngiltere’de 80 yıllık bir aradan sonra ‘Tate Modern’de açılıyor.

Karpostal, resim ve imgelemden ürettigi tasvirleri, naiv bir üslubla işleyerek yarattığı sık ağaçlı orman ve vahşi hayvan resimleriyle tanınan Rousseau  retrospektifi 3 Kasım 2005 tarihinde açılacak. New York, Moskova, Prag ve Tokyo’dan toplanan eserlerden oluşan sergi, 5 Şubat 2006’da kapandıktan sonra Paris ve Washington’a gidecek.

Kendi kendini eğiterek, kendine özgü bir üslub yaratan Rousseau yaşamının son yıllarına kadar sanat dünyasının ilgisini çekmemisti. Aralarında şair Guillaume Apollinaire, Delaunay ve Picasso’nunda bulunduğu avan garde sanat çevresiyle tanıştıktan sonra resimleri salonlarda görülmeye başladı. 1910’da öldükten sonra da ünü arttı.

FRANCİS BACON TABLOSUNA 4.9 MİLYON

Francis Bacon’ın yaptığı bir portre Londra’daki Christie açık artırma salaonlarında 4.9 milyon Sterline alıcı buldu.

Bacon’ın 1967’de yaptığı, erkek arkadaşi George Dyer’ın, bir aynadaki yansımasına bakan  portresi  tahminlerin çok üzerinde dünya rekoru bir fiyatla alıcı bulduğu açıklandı.

MODİGLİANİ’YE 3.25 MİLYON STERLİN

Amedeo Francis Bacon’ın yaptığı bir portre Londra’daki Christie açık artırma salaonlarında 3.25 milyon Sterline alıcı buldu.

Sevgilisi Jeanne Hebuterne’ye ait olan portreyi, Modigliani 1920’de ölümünden kısa bir süre önce bitirmişti. Sanatçının ölümü üzerine de, o sırada hamile olan Hebuterne pencereden kendini atarak intihar etmişti.

 

1109570cookie-checkİNGİLTERE’DEN SANAT HABERLERİ…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.