NHS yapacağı değişiklikleri halka soruyor

Yakın zamanda meydana gelebilecek değişikliklere ilişkin hazırlık yapan kuruluş, Türkçe, Arapça, Fransızca, Farsça başta omak üzere her üç bölgede yaşayan farklı etnik toplumların kullandığı dillerde hazırladığı formlarla olası değişikliklere ilişkin insanların görüşüne başvuruyor.


Dört yıldan bu yana Chase Farm Hastanesinde Türkçe tercümanlığı görevini yürüten Erkan Paça; NHS’in özellikle Kürt, Türk ve Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield, Haringey ve Barnet bölgelerindeki temel bakım vakıflarında (hastane, klinik,mahalle doktorları v.s) gerçekleşecek olan hizmet değişikliklerine dair bu toplumların fikrine başvurmasının oldukça önemli olduğunu dile getiriyor.


Her üç topluma mensup insanlara sağlık yardımı aldıkları esnada tercüman olarak yardımcı olduğunu dile getiren Erkan Paça yapılan formların önemine şöyle anlattı:


“Kıbrıslı Türkler, Kürtler hakeza Türkler çalışma yürüttüğümüz her üç bölgede de sağlık servislerinden en fazla yararlanan toplumlar arasında yer alıyorlar. Bir kısmı fiziksel rahatsızlıkları dolayısıyla bir kısmı da psikolojik rahatsızlıklarından dolayı sık sık hastanelere gidiyorlar. Tabi bu rahatsızlıklarının farklı farklı gerekçeleri olabiliyor. Kimisi göçmenlik ve mülteciliğin açığa çıkardığı sorunlardan dolayı sağlık sorunu yaşayabiliyor. Tabi konu itibariyle herhangi bir sağlık sorunu yaşayan insanın derdini anlattığı yada tedavi olmaya geldiği sağlık kuruluşunda sıfıra yakın sorunla karşılaşması gerekiyor ki teşhis ve tedavisi başarı ile sonuçlanabilsin. Hasta ve hasta yakınlarının şikayetçi oldukları konular olabiliyor. Ancak bunları yetkili merciler tarafından değerlendirebilmesi için bu rahatsızlık yada şikayetlerin, varsa önerilerin bu kişilere ulaşmasının sağlanması gerekiyor. İşte bu form çalışması bu anlama geliyor. Eğer insanlarımız bu formu doldurur ve içerisindeki bedava posta zarfı ile postalayabilirlerse yakın gelecekte gerçekleşmesi olası olan bir takım değişikliklerde ciddi etkileri olacaktır. Halkevi ve Kürt Toplum Merkezi başta olmak üzere bir çok Türk-Kürt toplum merkezinden bu formlara ulaşmak mümkün. Ayrıca konuya ilişkin ayrıntılı bilgi almak isteyenler soru yada taleplerini 0800 321 3129 numaralı telefonu arayarak yada [email protected] adresine mail yollayabilirler.”


FORMDA NELER YER ALIYOR?


Tek yapraktan ve üç ana bölümden oluşan danışma formunda sorulan sorular çoktan seçmeli üç soru şeklinde yer alıyor. Hastaların güvenliğine dair hazırlanılan ilk soruda yeterli steril ortamın sağlanabilmesi için acil vakalar ile planlı operasyonların aynı ortamda bulunup bulunulmamasına dair görüş isteniyor. İkinci soruda, her üç bölgede yaşayan toplumların sağlık servislerine daha güvenli ve hızlı erişebilmesinin yöntemine ilişkin yanıt aranırken, son soruda ise Ulusal Sağlık Servisi NHS’in fonlarınının ne şekilde daha iyi değerlendirilebileceğine dair fikir beyan edilmesi bekleniyor.


FOTOĞRAF: NHS yetkilisi Erkan Paça “Formların doldurulmasıyla NHS yeni değişikliklerde insanlarımızın görüşlerinden de yararlanacak” dedi.

805880cookie-checkNHS yapacağı değişiklikleri halka soruyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.