Nihayet Başbakan uyandı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hukukun vermediği hakkı kullanmak isteyenlerin ülke bütünlüğünü tehdit ettiğini vurgulayarak, Türkiye’nin demokratik kazanımlarının kaybedilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.


Erdoğan, AKP grup toplantısında Mersin’den sonra Trabzon ve Sakarya’da, bildiri dağıtılmasına karşı sokaklarda görülen tepkileri değerlendirdi. Türkiye’nin ciddi bir hukuk devleti olduğunu belirten Erdoğan, iktidara geldikleri son 2 yıldır temel hak ve özgürlüklerin gözle görülür bir gelişme kaydettiğini söyledi.


“Türkiye’nin eski korkularını aşarak yapısal bir değişim sürecine girmesi, bazı hayalperest mahfilleri (odaklar) hüsrana uğrattı” diyen Erdoğan, Türkiye başkalarının yazdığı senaryonun figüranı olmayacağını, sadece kendi yazdığı senaryoyu oynayacağını vurguladı.
 
BÜTÜNLÜĞÜ KORUYACAĞIZ
Hukukun vermediği hakkı kullanmak yetkisini kendisinde görenlerin ülkenin bütünlüğünü tehdit ettiğini bildiren Erdoğan, “bu oyuna gelmeyeceğiz. Geçen on yıllar gibi, ülkenin kazanımlarını havaya savurmayacağız. Şartlar ne olursa olsun milletin bütünlüğünü koruyacağız” dedi.


Erdoğan, “Farklı bölgelerde insanımızın kültürüne yabancı davranışlar ortaya konuyor. Bu olaylara, elimizden alınmak istenen şey, son dönemde elde edilen medeni kazanımlardır. Herkesi uyanık olmaya ve bu kazanımlara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu kışkırtıcıları ve kararlık gölge oyunlarını alt edecek, sokaklarda tutuşturulmak istenen meşaleyi söndürecek güçteyiz” diye konuştu.


Başbakan, Türkiye’nin kendisini toparladığı zamanlar bu tür olayların patlak verdiğini belirterek, tüm halkı Türkiye’ye sahip çıkmaya da çağırdı. 

1020310cookie-checkNihayet Başbakan uyandı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.