Nihayet tahliye kararı çıktı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin Mustafa Balbay için verdiği tutuklulukta makul süre aşıldı ve seçilme hakları ihlal edildi kararını gerekçe göstererek CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için tahliye kararı verdi. Kararın duyulmasıyla cezaevi önünde sevinç çığlıkları yükseldi. Balbay’ın tahliye kararının Sincan Cezaevi’ne iletildiği bildirildi. Tahliye ile birlikte cezaevi önünde bekleyen CHP’liler sevinç çığlıkları attı. “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atan partililer, dört gözle Balbay’ın çıkışını bekledi. Partililer kararın ardından halaylar çekti. Bazı partililerin ağladıkları görüldü. Tahliye müzekkeresinin Sincan Cezaevine ulaşmasıyla Mustafa Balbay tahliye edilecek.

DAKİKA DAKİKA TAHLİYE SÜRECİ

Anayasa Mahkemesi Mustafa Balbay’la ilgili kararını geçtiğimiz hafta açıkladı. Geçtiğimiz Cuma günü Balbay’ın avukatı Oktay Yılmaz, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Avukat Oktay Yılmaz’ın da Silivri nöbeti böylece başlamış oldu. Avukat Oktay Yılmaz Cuma günü gün boyu mahkemenin kaleminde bekledi ancak bir sonuç çıkmadı. Araya hafta sonu girdi. Oktay Yılmaz’ın nöbeti dün de devam etti. Erken saatlerde Silivri’ye gelen Oktay Yılmaz, her 30 dakikada bir mahkemenin kalemine giderek Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının gönderilip gönderilmediğini sordu. AYM’nin kararı mahkemeye ulaşmamıştı. Tahliye için umut yoktu. Mesai bitimine kadar da herhangi bir karar mahkemeye ulaşmadı.

20 DAKİKA SONRA GERİ DÖNDÜLER

Mesai saatinin bitmesiyle Balbay’ın avukatı Oktay Yılmaz artık karar çıkmayacağını söyledi. Kararı verecek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de 17.10’da Silivri’den ayrıldı. Ancak heyet 20 dakika sonra geri döndü.

AVUKATIN BEKLEYİŞİ SÜRDÜ

Oktay Yılmaz mahkeme önünden hiç ayrılmadı. Mahkeme heyeti gidene kadar da nöbetinin süreceğini söyledi. Avukat Oktay Yılmaz kapıların kapatılmasından sonra da dışarıda beklemeye devam etti. Saat 18.50’de gelen bir asker, mahkeme heyetinin Oktay Yılmaz’ı çağırdığını söyledi.

Oktay Yılmaz içeri girdikten 5 dakika sonra elinde Balbay’ın tahliye kararıyla dışarı çıktı. Oktay Yılmaz, “Tahliye kararı şu an elimde. Bihakkın tahliyesine diye yazıyor. Serbest bırakılması için Sincan Cezaevi’ne müzekkere yazılıyor. Balbay müzekkere cezaevine ulaştıktan sonra tahliye olacak” dedi.

1403540cookie-checkNihayet tahliye kararı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.