Nihayet yurt dışında da oy hakkı

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının milletvekili genel seçimlerinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve halk oylamalarında, mektupla, elektronik oylamayla, gümrük kapılarında ve sandık usulleriyle oy kullanabilmesine imkan verecek kanun tasarısının, Bakanlar Kurulunda imzalanarak TBMM’ye gönderilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.


Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunda imzalanarak TBMM’ye gönderilmesi kararlaştırılan ”yurt dışındaki Türk vatandaşlarının oy kullanmasına” ilişkin düzenlemeler içeren yasa tasarısı hakkında bilgi veren Çiçek, mükerrer oy kullanılmasını engellemek için belli bir süreden beri parmakların boyandığını da hatırlatarak, “Artık Türkiye, bu sıkıntıdan da kurtulmuş olacaktır; onu da bu kanunla düzenlemiş olacağız” dedi.


Acil işlerle ilgili hizmetlerin tek elden yürütülmesinin önemine de dikkati çeken Çiçek, “Görev alanları aşağı yukarı aynı olan 3 ayrı kuruluş var, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Başbakanlığa bağlı Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü. Bunların hepsi bir tek başkanlık altında birleştiriliyor. Böylece hem harcamalarında tasarruf hem de söylediğim amaçların tesisi bakımından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kurulması kararlaştırılmış oluyor. Bununla ilgili tasarı imzaya açıldı TBMM’ye gönderilecek” diye konuştu.


TCK’NIN 301. MADDESİNE İLİŞKİN DÜZENLEME


Çiçek, TCK’nin 301. maddesiyle ilgili düzenleme konusunun Bakanlar Kurulu gündemine gelip gelmediği sorusu üzerine, “Ben zaten ele aldığımız kanun tasarılarıyla ilgili, imzaya açılanlarla ilgili bilgi verdim. Bunlar içinde o olmadığına göre bu saat itibarıyla size bir açıklama yapamam. Tasarı olarak henüz Meclis’e göndermedik. Göndereceklerimizi sizlere söyledim” dedi.

808610cookie-checkNihayet yurt dışında da oy hakkı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.