Nilgün Canver kazanamadı

Canver, pazar gecesi Açık Gazete’ye verdiği demeçte, ilk kez bir Türk kökenli politikacının aday olmasının önemine değinerek AP adaylığı sürecinde Türkiye’nin AB üyeliği ve Kıbrıs konusundaki doğru bilgilendirme yapmaktan memnun olduğunu söyledi…

Canver, “Londra’dan geçen yıl 9 AP milletvekili’nin 3’ü İşçi Partisi’nden seçilmişti. Bu yıl 8 milletvekili gönderilecek ve İşçi Partisi’nin 2 sandalye kazanması ‘iyi’ diye değerlendirilebilir. Seçimler ekonomik kriz ve ödenek skandalı ile boğuşan İşçi Partisi için sanssız bir dönem oldu” dedi.

Canver adaylığının Londra’daki gelecek nesillere pozitif bir model olacağını belirterek, “Benim Londra’dan 7’nci ya da 2’nci sırada olmamın bir önemi yok gerçekten. Bu seçim sürecinde Türkiye’nin AB üyeliğinin önemini ve Kıbrıs konusundaki doğru bilgileri aktarmaya çalıştık” diye konuştu.

AVRUPA SAĞA KAYDI

Seçimin ilk sonuçlarına göre özellikle Fransa ve Polonya başta olmak üzere Avrupa’da sağa kaşış olduğunu belirten Canver, bu açıdan AB içinde Türkiye’yi zorlu günler beklediğini söyledi.

Türkçe konuşan toplumun yoğun olduğu mahallelerde İşçi Partisi’nin çoğunluk oranını koruduğunu belirten Canver Londra’daki AP milletvekilliği seçimine katılımın yüzde 34 dolayında olmasını da “beklenilenden daha iyi” diye değerlendirdi.


Türk aday Nilgün Canver… İşçi Partisi
oy kaybıyla uğrayınca seçilme şansı azaldı

İLGİLİ DİĞER HABER: AP’de İşçi Partisi hezimete uğradı

1494100cookie-checkNilgün Canver kazanamadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.