Nisan’da MostArt dopdolu

MostArt Centre sanatın çeşitli dallarını aracı olarak kullanarak kültürler arası ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen bir sanat merkezidir. Temel hedefi toplum içindeki kültürler arası farkındalığı arttırmaktır. MostArt Centre bu hedef doğrultusunda çeşitli sanatsal faaliyetler gerçekleştirmiştir. 2013 yılında gerçekleştirilen COS Artwalk Festival bunun en önemli örneklerindendir. Farklı kültürlerden 70 sanatçı ve 100 müzisyenin 45 farklı venuede gerçekleştirmiş oldukları sanatsal aktiviteler Stoke Newington bölgesinin kültürel renkliliğini yansıtmıştır. Dünden bugune Balkan Müziği, Gypsy Jazz, Müzikal Komedi Show, Stand Up Showlar, Söyleşiler, Sergiler, Projeler MostArt Centre’ın gündemini oluşturmustur.
Nisan ayında gerçekleştirilecek olan NEFES Halkmüziği Toluluğu konseri, Grup Awaz Konseri ve Fotoğraf Sanatçısı Murat Germen’in son zamanlarda yayınlanan kitabı “Yeni Türkiye” üzerine yapacağı söyleşi MostArt Centre’da izleyicileri ile buluşuyor.

5 Nisan Cumartesi, NEFES Halkmüziği Topluluğu
Profosyonel ve amatör katılımcıların oluşturduğu NEFES Halkmüziği Topluluğu Türk Halk Müziği eserlerini otantik formlarıyla dinleyicilere sunuyorlar. Türkiye’nin kültürel renkliliğini İngiltere’de yansıtmayı ve yaşatmayı sürdürüyorlar.

MostArt Centre
86 Stoke Newington High Street, London
N16 7PA (Giriş Tyssen Road üzerinden)
5 Nisan Cumartesi
Saat: 20:30
Bilet: £5

12 Nisan Cumartesi – Grup Awaz
Grup Awaz etnik, geleneksel Mezopotamya ve Anadolu halk şarkılarını dinleyiciye sunuyor.
Suna Alan- Vokal
Rıza Koyupınar – Perkusyon, Vokal
Öncü Göçebe – Gitar
Soner Gölbaş – Klarnet, bağlama

MostArt Centre
86 Stoke Newington High Street, London, N16 7PA
(Giriş Tyssen Road üzerinden)
12 Nisan Cumartesi
Saat: 20:00
Bilet: £7 Öğrenci: £5

13 Nisan Pazar- Murat Germen “Yeni Türkiye”
Çağdaş fotoğraf sanatının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olarak değerlendirilen Murat Germen, Küratör ve Sanat Tarihçisi Dr. Necmi Sönmez’in editörlüğünde hazırlanan kitabı “Yeni Türkiye”yi MostArt Center’da anlatıyor. Sanatçının 2000’li yıllardan günümüze dek sürdürdüğü dizilerinin ayrıntılı olarak ele alındığı kitabın ana tezini, sanatçının fotoğraflarıyla yakalamış olduğu özgün güncel yorum oluşturuyor. Kitapta, günümüzün en etkin yazarları arasında yer alan Murathan Mungan’ın ve Lepsien Foundation Düsseldorf ile Borusan Contemporary İstanbul’da çalışan Dr. Necmi Sönmez’in yazılarının yanı sıra, Photographische Sammlung Köln’de küratörlük yapan Barbara Hofmann-Johnson’ın sanatçıyla yaptığı konuşma ve Germen’in kaleme aldığı notlar yer alıyor. Yeşim Demir’in tasarladığı, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan kitap, sanatçının ilk monografisi niteliğinde.

MostArt Centre
86 Stoke Newington High Street, London
N16 7PA (Giriş Tyssen Road üzerinden)
13 Nisan Pazar
Saat:16:00
Giriş Ücretsizdir

Ayrıntılı Bilgi İçin;
www.most-art.co.uk
[email protected]
07958598761

850680cookie-checkNisan’da MostArt dopdolu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.