Üniversite öğrencileri de Bush’a karşı

ABD’de üniversite öğrencileri arasında yapılan bir anket, ülke genelinde kamuoyu desteğini büyük ölçüde kaybeden Başkan George W. Bush’un üniversite öğrencileri arasında da destek görmediğini ortaya koydu.

ABD’nin saygın okullarından Harvard Üniversitesi tarafından ABD genelindeki üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilen anketin sonuçları, üniversite öğrencilerinin yüzde 69’unun Başkan Bush tarafından izlenen politikalara karşı olduğunu gösterdi.

Başkan Bush’un her zaman doğru işler yaptığına inanan öğrencilerin yüzde 11’i Bush’a güvendiklerini söylerken, bu oranın 2001 yılından bu yana yüzde 50’lik bir düşüş kaydettiği belirtiliyor. Buna karşılık öğrencilerin yüzde 58’i ülkenin yanlış yolda olduğuna inanırken, bu oranın da geçen yıla göre yüzde 13 arttığının altı çiziliyor.

Anket sonuçları Amerikalı üniversite öğrencilerinin Kongre üyeleri hakkında da olumlu düşünceler beslemediğini ortaya koyarken, öğrencilerin yüzde 70’inin temsilci ve senatörlerin kişisel çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerine inandıklarını gösterdi.

Sonuçları Harvard Üniversitesi Siyaset Enstitüsü tarafından açıklanan anketin, ülke genelinde 5 milyondan fazla üniversite öğrencisi arasından tesedüfi seçimle belirlenen bin 204 öğrenciyle yapılan telefon mülakatıyla gerçekleştirildiği bildirildi.

1118340cookie-checkÜniversite öğrencileri de Bush’a karşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.