Nükleer güncelleme yerine 60 hastane

The Independent gazetesi bu sabah manşetine “Bu 20 milyar sterlin harcamak için akıllı bir yol mu? sorusuyla kmonuyu sayfalarına taşıdı.


“Blair, nükleer silahların güncellenmesine para harcamamaya çağırılıyor” diye yazan The Independent, İngiltere’de iktidardaki İşçi Partisi içindeki muhalif milletvekillerinin, bugün hükümeti uyaracaklarını belirtti.


The Independent, uzmanlara göre ülkenin güvenliğine bir katkı sağlamayacak olan bu yenilemeye harcanacak parayla neler yapılabileceğini de okurlarına şöyle aktardı:


“Nükleer silahların yenilenmesine harcanacak 20 milyar sterlinle, İngiltere ve Fransa arasındaki Manş tünelini dört kere satın almak mümkün. Aynı para, orta büyüklükte 60 hastanenin inşa edilmesine de yetiyor. Bu para, Londra Metrosu için alınacak yepyeni 400 tren için ya da yaklaşık bin yüz elli kilometre otoyol için harcanabilir. 20 milyar sterlin Londra Emniyet Müdürlüğü’nün 10 yıllık harcamalarını karşılamanın yanısıra, 2012’de Londra’da yapılacak Olimpiyat Oyunlarının, bir değil 10 kez yapılmasını da sağlayabilir.”

784860cookie-checkNükleer güncelleme yerine 60 hastane

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.