‘Nükleer santral atom bombasıdır’

Nükleer Karşıtı Cephe, Taksim’de düzenlediği nükleer santral karşıtı  gösteride Başbakan ve Hükümetin nükleer santral konusundaki girişimlerini protesto etti.


Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan ve Hükümet sözcülerinin , enerji açığını gidermek için yeniden nükleer santral  projelerine yöneleceklerini açıklamaları  üzerine, Nükleer Karşıtı Beyoğlu’nda bir protesto  toplantısı  düzenledi.


Nükleer Karşıtı Cephe adına  konuşan Hilal  Kuvvetli, ”Nükleer santral,şimdiden patlatılmış ancak öldürücü  sonuçlarını yıllar  sonra  verecek  bir atom bombasıdır” dedi.


Nükleer santral yapımıyla ilgili projelerden va geçilmesini isteyen Hilal Kuvvetli,rüzgar veya güneş gibi yenilenebilir enerjilerden  yararlanılması  halinde, nükleer santrallerden beklenenden iki kat daha  fazla enerji  elde edileceğin söyledi.


Greenpeace/ Yeşil Barış Örgütü  Akdeniz Sorumlusu Hilal Atıcı da yaptığı  konuşmada, gelişmiş ülkeler nükleer santralden vazgeçerken Türkiye’nin yeniden Nükleer santralleri  dile  getirmesinin eski  çağlara  geri dönmek  anlamına  geleceğini  söyledi.
Hilal Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü.


“Nükleer santraller, doğa ve  insanı yok olma  riskiyle  karşı  karşıya  bırakmalarının yanı sıra  aynı zamanda  terörist saldırıların  da boy  hedefidirler.Gelişmiş ülkeler nükleerden vazgeçip yenilenebilir enerji, enerji verimliliği teknolojilerine yatırım yaparlarken,, nükleer lobi Türkiye’yi yeniden eski çağlara döndürmeye çalışıyor. Nükleer güç, 20. yüzyılın başarısız olmuş teknolojilerinin tozlu rafına kaldırılmalıdır, 21. yüzyılın vizyonu modern yenilenebilir teknolojilerdir. Hükümet, nükleer gibi pahalı bir teknolojinin atık ve tesisin sökümü gibi milyarlarca dolarlık faturaları bize mi ödetmek istiyor?Dünyada hiçbir ülkenin çözemediği atık sorunlarını nasıl çözeceğini kolaya kaçmadan halka açıklamalarını bekliyoruz”


Protesto gösterisi, daha sonra “Nükleer Santrale Hayır!”,”Nükleer santral atom bombasıdır” gibi sloganlar  atılarak  sona erdi.

1028390cookie-check‘Nükleer santral atom bombasıdır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.