Nükleer üsse ‘bir garip’ baskın

Pakistan Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, bomba yerleştirilmiş yelekler giymiş saldırganların hava üssüne otomatik ve tanksavar silahlarla saldırdıkları belirtildi.

Açıklamada, seçkin komandolarla takviye edilen güvenlik güçleriyle militanlar arasında 2 saat süren çatışmalarda 8 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Hava üssünün çeşitli kesimlerinde yangınlar çıkmasına neden olan çatışmalarda bir askerin hayatını kaybettiği, üssün komutanı Hava Tümgeneral Muhammed Azam’ın da omuzundan yaralandığı ifade edildi.

Pakistan Hava Kuvvetleri sözcüsü Tarık Mahmud, tanksavar silah RPG mermilerinden en az birinin uçakların bulunduğu bir hangara isabet etmesi sonucu hangardaki uçaklardan birinde hasar meydana geldiğini söyledi.

Mahmud, güvenlik güçlerinin kaçan militan bulunup bulunmadığını belirlemek amacıyla yaptıkları aramalar sırasında bulunan iki ev yapımı patlayıcının da imha edildiğini belirtti.

HENÜZ KİMSE ÜSTLENMEDİ
Sorumluluğunu henüz hiçbir örgütün üstlenmediği saldırının, Pakistan Taliban’ı militanlarınca düzenlenmiş olmasının kuvvetle muhtemel olduğu bildirildi.

NÜKLEER SİLAHLAR DA VAR
Bazı uzmanlara göre, F-16’lar da dahil olmak üzere, çeşitli savaş uçaklarının yanı sıra, uçak ve diğer silah sistemleri imal eden bir fabrikanın bulunduğu Kamra’daki hava üssü, Pakistan’a ait nükleer silahları da barındırıyor. Ancak Pakistan ordusu, hava üssünün ülkenin nükleer programıyla ilişkisi olduğu iddialarını kesinlikle reddediyor.

Batılı uzmanlar, halen elinde 100 kadar nükleer silah bulunduran Pakistan’ın, nükleer silah envanterini hızla genişletme çabası içinde olduğunu ifade ediyor.

Pakistan’daki nükleer silahların güvenliği özellikle ABD için önemli bir kaygı konusu oluşturuyor.

1352480cookie-checkNükleer üsse ‘bir garip’ baskın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.