‘Nükleer tesislere canlı kalkan oluruz’

İsfahan’daki yurt gezisini sürdüren Ahmedinejad, uranyum zenginleştirme tesisinin bulunduğu Natanz şehrinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Natanz denilince dünyada akla nükleer enerjinin geldiğini belirtti.

“Nükleer enerji İran’ın gücünün sembolüdür” diyen Ahmedinejad, Batılı güçler tarafından kendilerine karşı “psikolojik savaş” yürütüldüğünü kaydetti ve “İran’a saldıracak cesaretleri yok. Sadece halkı korkutmak istiyorlar” dedi.

Batılı ülkelerin İran’ı, nükleer tesislerini, özellikle de Natanz’ı füzeyle vurmakla tehdit ettiğini ifade eden Ahmedinejad, “Böyle bir girişimde bulunurlarsa buraya gelip Natanz halkıyla bu tesislerde oturmaya hazırım. O zaman gelip önce bizi vursunlar” diye konuştu.

Tehditlere ve aleyhteki propaganda çalışmalarına rağmen nükleer programdan geri adım atmayacaklarını kaydeden Ahmedinejad, nükleer faaliyetlerin devam edeceğini yineledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed El Baradei, İran’ın nükleer programına ilişkin hazırladığı son raporda, Tahran yönetiminin, BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymadığı gibi, nükleer programını da geliştirdiğini belirtmişti.


 

1151450cookie-check‘Nükleer tesislere canlı kalkan oluruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.