Nobelli şairin derneğinin kapatılmasına tepki

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İran’da polisin, Nobel Barış Ödülü sahibi İranlı kadın avukat Şirin Ebadi’nin kurduğu ve yönettiği İnsan Hakları Savunucuları Derneğinin başkent Tahran’daki ofisini kapatmasının, İran’daki insan hakları savunucularını susturmayı hedeflediğini açıkladı. 

HRW açıklamasında, ”İran güvenlik güçlerinin 21 Aralık 2008’de, Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin Ebadi önderliğindeki bu gruba karşı düzenlediği yasa dışı operasyon, İran’daki insan hakları savunucuları topluluğunun sesini daha da kısma girişimi endişesine yol açıyor” denildi. 

Derneğin Tahran’daki ofisinin kapatılmasının ”sadece Şirin Ebadi ve İranlı meslektaşlarına karşı değil, aynı zamanda bütün insan hakları savunucusu çevrelere karşı bir saldırı olduğu” da belirtilen açıklamada, İranlı yetkililerin derneğin yeniden açılmasına izin vermesi ve derneğin niçin polis tarafından hedef alındığının soruşturulması gerektiği ifade edildi. 

Kapatıldığı gün dernek, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 60. yıl dönümü dolayısıyla bir tören düzenlemeyi planlıyordu.

1183750cookie-checkNobelli şairin derneğinin kapatılmasına tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.