Noel Baba pipoyu, sigarayı bıraktı…

Kuzey Amerika’da Noel Baba figürünün özellikle çocuklar ve genç nesil üzerinde etkili olduğu öteden beri kabul gören bir gerçekti. Kuzey Kutbu’ndaki evinden geyiklerin çektiği bir kızakla havada uçarak evlerin bacasından içeri giren Aziz Noel Baba-Santa Claus çocuklara hediye getirip onları sevindiriyordu.

Ancak Coca-Cola başta olmak üzere hemen bütün kolalı içecek firmalarının reklamlarında bedavaya kullandığı Noel Baba, yine hep piposuyla şömine başında oturan bir ihtiyar, tatlı dedecik gibi resmediliyordu. Yine fast-food satışı yapan dev şirketlerin Noel Baba’yı obesite nedeni olan bu türden yiyeceklerle tıkınır vaziyette göstermesi rahatsızlık veriyordu.

Bir süreden beri ABD ve Kanada’da bu türden görsellerin bilhassa tütün konusun çocuklar üzerinde etkili olduğu görüşünü yayan tütün karşıtı lobilerin ve çevrelerin baskısıyla artık Noel Baba piposuna veda etmek zorunda kaldı. Bu yıl reklam şirketleri Noel Baba’yı fast-food yiyen, kolalı içecekler içen ve pipo tüttüren birisi olarak göstermeye kalkışmamak üzere ortak karar aldı.

1545210cookie-checkNoel Baba pipoyu, sigarayı bıraktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.