Nothing Hill, Rio’yu aratmadı…

Bu yıl 40.cısı düzenlenen karnavala yüzlerce dans grubu katıldı. Brezilyanın ünlü ‘Rio Karvalanı’nı aratmayan karnavalı, 600 binin üzerinde kişi izledi. Londralılar, alkolün de etkisiyle iki  gün boyunca şarkılar söyleyip dans etti.


Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı karnavalda, 5000’in üzerinde sivil ve resmi güvenlik elemanı, 30 ambulans ve 10 itfaiye aracı görev yaptı. Dün akşam saatlerinde sona eren karnavalda, taşkınlık yapan 85 kişinin göz altına alındığı bildirildi.


Londra’nın ‘Nothing Hill’ bölgesinde 1964 yılından bu yana düzenlenen karnavalın hikayesi ise oldukça ilginç. Karnaval, 2. Dünya Savaşı sonunda Nazi uçaklarınca yıkılan Londra’yı onarmaya gelen göçmen işçilerin , 1950’lerin sonunda baş gösteren ırkçılığa karşı gösterdiği bir tepki olarak doğdu.


Afrika ve Karayip adalarından, özellikle de Trinidad’dan gelen siyahi işçiler, Londra’da baskı ve kötü muameleyle karşılaşınca bu duruma  1833 yılından bu yana  Trinidad’da yaptıkları geleneksel  karnavallarını Londra sokaklarına taşıyarak  yanıt verdiler. Müzik ve danstan oluşan bu etkinlik giderek genişleyerek bugün Avrupa’nın en geniş karnavalına dönüştü. 


Hilal YILMAZ /DHA / Londra

776830cookie-checkNothing Hill, Rio’yu aratmadı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.