İnsan Hakları Ödülü sahiplerini buldu

2008 yılı İnsan Hakları ödülüne Amerikalı hukukçu Ramsey Clark, Demokratik Kongo Cumhuriyetinden doktor Deniz Mukwege, Kanadalı hukukçu ve BM’nin bir önceki insan hakları yüksek temsilcisi Louise Arbour, Jamaikalı Doktor Carolyn Gomes, İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) ile hayatta olmayan Pakistan’ın eski başbakanlarından Benazır Butto ile Brezilya’da öldürülen yağmur ormanları savunucusu Amerikalı rahibe Dorothy Stang layık görüldü.

BM’de düzenlenen ödül töreninde Butto’ya verilen ödülü oğlu Bilawal Butto Zerdari aldı.

Zerdari, daha sonra düzenlenen basın toplantısında, annesinin ülkesine dönmeyi ölme pahasına göze aldığını belirterek, Benazir Butto’nun ”demokrasinin sadece Pakistanlılar için değil tüm dünya için önemli olduğuna inandığını” söyledi.

Zerdari, gazetecilerin, annesinin döneminde ülkede pek çok insan hakları ihlali olduğunu söylemeleri üzerine ise annesini savundu. Zerdari, ”Annem Pakistan’da hem demokrasi hem de insan haklarını sağlamak ve bu tür ihlalleri engellemek için elinden geleni yaptı” dedi.
Dr. Martin Luther King, Jimmy Carter, Uluslararası Af Örgütü ve Nelson Mandela gibi isimler ve kuruluşlar da geçmişte BM İnsan Hakları ödülü sahibi olmuşlardı.

1183220cookie-checkİnsan Hakları Ödülü sahiplerini buldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.