İnteraktif televizyon 2009'da

Dalbay, Kablo TV altyapısıyla ilgili davada Yargıtay'ın TÜRKSAT lehine karar verdiğini, bu kararın devam eden diğer davalarda emsal teşkil edeceğini söyledi.


Kararın ardından yatırımlara hız verdiklerini kaydeden Dalbay, interaktif hizmetlerin sunulacağı televizyon kanallarının 1 Ekimden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de yayına gireceğini, interaktif yayıncılıkta televizyon kumandasıyla uzaktan alışveriş, eğitim ve oyun gibi imkanların sunulacağını söyledi.


İnteraktif televizyonda alışveriş için televizyon kumandasına kredi kartı numarasının girilmesinin yeterli olacağını kaydeden Dalbay, eğitim ve alışveriş yayını için 4 başvuru yapıldığını söyledi.


Dalday, abonelerin interaktif hizmetlerden yararlanabilmeleri için "set top box" adı verilen kurulum kutusu almaları gerektiğini, bu kutunun ilk aşamada standart dijital yayına yönelik olarak dağıtılacağını, sonraki aşamada ise interaktif yayın özelliği eklenerek yılbaşında kullanıma sunulacağını anlattı. 


İnteraktif yayının test uygulaması olmadan, doğrudan başlayacağını duyuran Dalday, dijital yayında Kablo TV'deki kanalların yanı sıra "Dünyanın Televizyonu" adı altında 15 kanalın daha hizmete geçeceğini bildirdi.


Dalday, bu hizmetten yararlanabilmek için "Standart Dijitalde (SD)" kurulum kutusu alınması gerektiğini belirtti ve abonelerin 9,5 YTL ücretle hem dijital hem de analog yayınları aynı anda izleyebileceklerini aktardı.


 

1066590cookie-checkİnteraktif televizyon 2009'da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.