İnternetten duyarlılık çağrısı dev gösteriye dönüştü

Avusturya parlamentosu önünde “Aşırı sağa karşı Işık Zinciri” ve “Saldırganlık hoşgörülmemeli” korsan mitingine 4 bin protestocu katıldı.

Seçimlerde yapılan yabancı düşmanlığına karşı duyarsız kalınmamasını isteyen iki arkadaş e-posta, SMS ve Facebook aracılığıyla yapmış oldukları aşırı sağa karşı çağrısı protesto eylemine dönüştü.

Parlamento önünde 18. temmuz akşamı buluşan protestocular ellerinde mumlarla aşırı sağın yabancılara karşı kışkırtıcı tutumunu protesto ettiler.

Aşırı sağın göçmenleri kışkırtıcı ve rencide edici siyasi propogandalarına karşı pek çok siyasi parti, sendikalar ve sivil toplum örgütler karşı çıkamamıştı.

Kurumların yapamadığını başaran Maria Sofaly ve Romy Grasgruber adındaki genç kadınlar “Olup bitenleri yalnızca kızarak izlemek yetersizdi. Bir şeyler yapılması gerekirdi. Bizim gibi düşünen duyarlı kesimi harekete geçirmek için kolları sıvadık ve başarılı da olduk” dediler.

Eylemci kadınlar aşırı sağın ırkçı ve saldırgan yöntemlerinin insan haklarına aykırı olduğunu belirterek, “Yapılanlar ‘normal’ görülmemeli. Bu tavırları gösterenler yasalar karşısında hesap vermeli” diye konuştular…

1192750cookie-checkİnternetten duyarlılık çağrısı dev gösteriye dönüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.