İnternetten il il tanıtım hizmeti

27 Şubattan itibaren bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan sayfada, ziyaret edilmek istenilen iller, Türkiye haritası üzerinden seçilerek, bu illerin kültürel detayları ile “nasıl gidilir, ne yenir, yapmadan dönme, sit alanları, yerel etkinlikler, fotoğraf galerisi” bölümlerine ulaşılabiliyor. Her il için ayrı ayrı hazırlanan sayfalarda, ayrıca illerin müzik kültürlerinden yemek kültürlerine kadar bütün kültürel detaylarına yer veriliyor.


Sayfanın “Yapmadan Dönme” bölümünde Ankara’da, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezmeden, II. TBMM Binası’nı görmeden, Anıtkabir’i ziyaret etmeden, kaplıcalar, Roma Hamamı ve Gordion Müzesi’ni ziyaret etmeden dönülmemesi tavsiye ediliyor.


İstanbul’da ise dini mimari şaheserlerden Süleymaniye Camii ve Sultanahmet Camii ile Ayasofya ve Kariye Müzesi’nin ziyaret edilmesi öneriliyor. Sayfada ayrıca, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Rumeli Hisarı’nı gezmeden, Boğaz’da ve adalarda vapur gezisi yapmadan, Galata Kulesi’nden ve Pierre Loti’den İstanbul manzarası seyretmeden, Ortaköy pazarına uğramadan, Büyükada’da fayton turu yapmadan, Boğaz’da, Kumkapı’da, Çiçek Pasajı’nda balık, Kanlıca’da yoğurt, Beyoğlu’nda profiterol yemeden, Kapalıçarşı’da halı, mücevherat, deri giyim eşyaları, Mısır Çarşısı’nda lokum, baklava, pastırma, şekerleme almadan ”dönmeyin” uyarısı yapılıyor.


Diyarbakır’da surları gezmeden, Malabadi Köprüsü’nü ve eski Diyarbakır evlerini görmeden, Selim Amca’da kaburga yemeden, meyan kökü içmeden ve Diyarbakır hasırı almadan dönülmemesi tavsiye edilen sayfada, Hakkari’de “Meydan Medresesi’ni gezmeden, Kaya resimlerini görmeden, yöreye özgü yemekleri yemeden dönmeyin” deniliyor.
Erzurum’da ise Palandöken’de kayak yapmadan, Çifte Minareli Medrese’yi görmeden, İspir’de rafting yapmadan, Tortum Şelalesi’ni görmeden ve kadayıf dolması yemeden dönülmemesi tavsiye ediliyor.


İstanbul için ayrılan sayfada, bu ilin mutfağının dünyanın önde gelen mutfaklarından olduğuna işaret edilerek, imparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar ve lezzetlerin Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olduğu ifade ediliyor. İstanbul’da çeşitli milletlerin lokantalarının da bulunduğu belirtilen sayfada, bazı yemek tariflerine de yer veriliyor.


 

1039780cookie-checkİnternetten il il tanıtım hizmeti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.