İnternetten televizyon başlıyor

Yılmaz, ”Tivibu”nun tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında TTNET’in 4 yıl önce bir internet servis sağlayıcısı olarak hizmete başladığını, ancak geçen zaman içerisinde müşterilerinin tüm iletişim ihtiyaçlarını tek başına karşılayan bir operatör haline geldiğini bildirdi.

Soruları da yanıtlayan Yılmaz, bir soru üzerine ”Tivibu”ya şu an için cep telefonundan bağlanılamadığını, ancak yakın zamanda bunun sağlanabilmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Bir gazetecinin, ”Tivibu’yu kullanırken, kotalı internet kullanan ADSL müşterilerinin kotası nasıl etkilenecek?” sorusunu da Yılmaz, şöyle yanıtladı:

”İnternet servislerinin tamamını kullanırken kotamızdan tüketiyoruz. Tivibu’da aynı mantıkla çalışıyor. Dolayısıyla kullanıcılarımız, Tivibu’yu kullandıkları sürece kotaları tükenecek. Ancak biz müşterilerimize bir çok paket öneriyoruz. Abonelerimiz, kendilerine uygun olan paketleri seçebilirler.”

Yılmaz, diğer bir soru üzerine de ”Tivibu”nun, düşük internet hızlarında da yayının kesintisiz izlenebilmesi için tasarlandığını söyledi. Yılmaz, ”Tivibu”dan izlenen içeriğin, bilgisayara indirilmesinin mümkün olmadığını, kullandıkları sistemin bunu engellediğini bildirdi.

”Tivibu”nun şu an için sadece TTNET müşterilerinin kullanımına açık olduğunu dile getiren Yılmaz, ”Ancak kesinlikle korumacı bir tavrımız yok. Talep gelirse eğer ‘Tivibu’yu da açabiliriz” diye konuştu.

Bir gazetecinin, ”Bazı sınırsız internet paketlerinde adil kullanımı sağlamak için 15 Gb’lık bir sınırlama var. Bu sınır kaldırılacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine de Yılmaz, ”Burada belki bizim de biraz hatamız var. Bu konuyu tam anlatamadık. İlerleyen zamanlarda mutlaka hiçbir şey sabit kalmayacaktır. Bu konuda da müşterilerimizi rahatlatacak açıklamalar yapacağız” cevabını verdi.

YALIN ADSL

AA muhabirin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, Türkiye’de 6,2 milyon civarında ADSL kullanıcısı olduğunu, kendi abonelerinin ise 5,9 milyonu bulduğunu belirterek, ”Biz bir korumacılık içerisinde değiliz. Önemli olan pazarı büyütebilmek, internet penetrasyonunu artırmak” diye konuştu.

”Yalın ADSL”le de ilgili Yılmaz, geçtiğimiz hafta yapılan 4. Telekomünikasyon Zirvesi’nde bu konunun gündeme geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

”Bu konuyla ilgili şu anda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Türk Telekom, görüşmelerini tamamlamak üzere. Benim tahminim zaten yakın zamanda bu konunun mevzuatı ortaya çıkacak. Mevzuat ortaya çıktıktan sonra da biz derhal uygulamaya geçeceğiz. Ancak ‘Yalın ADSL’i çok yakın zamanda görebiliriz diyebiliriz.”
İnternet üzerinden alınan vergiler konusunun da 4. Telekomünikasyon Zirvesi’nde gündeme geldiğini dile getiren Yılmaz, şu anda yüzde 5 olan ÖİV’nin, düşürülmesini beklediklerini ifade etti.

TİVİBU

TTNET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Onuk da ”Tivibu” ile ilgili bilgi verdi.

”Tivibu”nun, kişisel eğlencede zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldırdığını vurgulayan Onuk, ”EVET” vizyonu kapsamında hayata geçirilen ilk servis olan ”Tivibu”yla 61 ayrı kanalın ayda 1 liraya ve ”Tekrar İzle”, ”Durdur İzle” ve ”Seç İzle” özellikleriyle birlikte sunduklarını bildirdi.

Tivibu’yu kullanabilmek için ”www.tivibu.com.tr” üzerinden kullanıcıların, masa üstü yazılımını bilgisayarlarına indirmelerinin yeterli olduğunu dile getiren Onuk, ”Tivibu”da Standart ve Standart Plus olmak üzere iki farklı üyeliğin bulunduğunu anlattı.

Murat Onuk, ”Tivibu”da ”Kirala İzle” içerisinde yer alan film fiyatlarının da lansman kampanyası süresince 50 kuruş ile 3 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

1074910cookie-checkİnternetten televizyon başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.