İntihal ve bilimsel ahlaksızlık toplantısı

Saat: 14- 17 arası gerçekleştirilecek toplantıya,  Prof. Dr. Yaman Örs, Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, Prof. Dr. Tayfun Akgül, Prof. Dr. Berna Arda ve Yar. Doç. Dr. Doğan Kökdemir’in katılacağı  öğrenildi.


İstanbul ve İzmir’de bulunan üniversitelerde görevli bilim adamlarının, 2005 yılı başlarında bir araya gelmesiyle oluşturulan “Bilim ve Etik Grubu” dördüncü toplantısını Antalya’da yapıyor. Nisan ayı başında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, mayıs başı ve sonunda İzmir’de iki toplantı düzenleyen akademisyenler, öğretim üyeleri ve araştırmacılar açısından ahlaki değer sorunlarını, Türkiye’deki örnekleri inceleyerek yeni bir  tartışma olanağı yaratmayı amaçlıyorlar.


Toplantıda yapılacak sunumları,  “ Günümüzün Ortaçağ Düşüncesi ve Akademik Yansımaları”, “Bilim Ve Etiket” , “ Sabırlı Büyücüler ve Gürültücü Sihirbazlar: Sahte Bilimlerin Önlenebilir Yükselişi” , “Bilim, Eleştirel Düşünce ve Akademik Özgürlük” gibi başlıklar altında sıralayan   Bilim ve Ettik Grubu’nun, yapacağı çalışmalara önümüzdeki günlerde ülkenin değişik kentlerindeki üniversitelerde de devam edeceği bildirildi.


KONUŞMACILAR


Kayhan Kantarlı, Prof. Dr. (Ege Ün. Fen Fak. Fizik Böl.):  “Eleştirel Düşünme Becerisi Kazanmakta Eğitim ve Öğretim Yöntemlerinin Rolü”; 
                        
Tayfun Akgül, Prof. Dr. (İTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fak., Bilim Karikatüristi):  “Bilim ve Etiket”;
                           
Berna Arda, Prof. Dr. (Ankara Ün. Tıp Fak. Deontoloji A.D.):  “Günümüzün Ortaçağ Düşüncesi ve Akademik Yansımaları”;                          
                             
Doğan Kökdemir, Yrd. Doç. Dr. (Başkent Ün. İ. İ. B. F. Eleştirel – Yaratıcı Düşünme ve Davranış Araştırmaları Lab.):   “Sabırlı Büyücüler  ve Gürültücü Sihirbazlar: Sahte Bilimlerin Önlenebilir Yükselişi”. 

1025320cookie-checkİntihal ve bilimsel ahlaksızlık toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.