“İntiharlara önlem alındı mı?”

Milletvekili Karlsböck „Almanya’da Türk kadın ve kızları arasında yaygın olan intiharların benzerinin Avusturya’da yaşandığını“ belirttikten sonra konu hakkında Kadın Bakanı Heinisch Hosek bir soru önergesi açıklandı.

Avusturya Parlamanetosu’nun resmi internet sitesinde verilen habere göre, milletvekili Karlsböck 14 adet soru belirleyip, Kadın Bakanı’nın cevaplandırmasını istediği duyuruldu. FPÖ’lü milletvekili Karlsböck Almanya’da yaşayan orta yaş grubu Türk kadın ve kızlarının intiharları konusunda çalışmalar yapmak için Almanya’nın 20 milyon bütçe ayırdığını ve Alman televizyonu ARD’nin de bu konuda yayımlar yaptığını belirledi. Kadın Bakanı Gabriele Heinsch Hosek’e FPÖ milletvekili cevaplamasını istediği soruların başında „Avusturya’nın başka ülkeler ile Türk kadın ve kızların intiharı ile ilgili ortak bir çalışmışlıkları var mıdır?“ sorusu gelmektedir. „Başka ülkelerle bir ortak çalışma varsa, hangi problemler hakkında çalışıldı?“ sorusu da cevaplanılması istenilen sorular arasında yer aldı. Bu sorulara „Avusturya’da konuyu daha derinlemesine araştıran çalışmalar var mı, konuyu inceleyen çalışma grupları oluşturuldu mu?“ gibi sorular izlemekte. Bu sorulara verilecek cevap „evet ise neler yapıldı, aydınlanma çalışmaları oldu mu, olduysa sonuçlarının neler olduğunu bizlerle paylaşır mısınız?“ sorusunu diğer sorular da izlemiştir.

Milletvekili Dr Andreas Karlsböck sorunların çözülmesi konusunda “kontakt adresleri, telefonları, danışma kurumları, yetişmiş öğretmen ve psikologların varlığı hangi pozisyondadır?” gibi sorulara soru önergesinde yer verildi.

Ayrıca Milletvekili Dr Karlsböck “Türk kadın ve kızlarının Avusturya’daki intihar konusunda doğrudan ilişki içerisinde bulunan öğretmen, doktor, psikolog ve gençlik merkezi çalışanları gibi meslek gruplarının bir eğitimden geçirildiler mi?” sorusuna cevap istemektedir.

Basında pek de yankı bulmayan milletvekili Dr Karlsböck Aralık 2011 tarihli soru önergesi Kadın Bakanı Gabriele Heinisch Hosek iletilmesi ve cevaplaması için Avusturya Parlamento Başkanı Barbara Prammer’e iletildiği parlamento internet adresinde duyuruldu.

1534410cookie-check“İntiharlara önlem alındı mı?”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.