NUJ’den hükümete Can Dündar tepkisi

Son zamanlarda Türkiye’deki gazeteciler ve basın üzerindeki baskılara bir tepkide İngiltere Gazeteciler Sendikası (NUJ)’ndan geldi. Evrensel İngiltere temsilcisi Arif Bektaş ve Açık Gazete editörü Faruk Eskioğlu ile görüşen NUJ yetkilileri, Can Dündar’a açılan davalar ve muhalif medya üzerindeki baskılarla ilgili de bilgi alarak, “Bağımsız ve özgür basın olmadan demokrasi olmaz” açıklamasını yaptı.

Görüşmeden sonra NUJ Genel Sekreteri Michelle Stanistreet bir yazılı açıklama yaparak gazeteciler üzerindeki baskı ve tehditlerin son bulmasını istedi.

Stainstreet’in açıklaması şöyle: Hükümeti desteklemeyen gazeteciler ve medya üzerinde devam eden baskı ve tehditler kabul edilemez. Seçimlere yaklaşılırken, insanların kararlarını doğru bilgiye göre vermeleri için eleştirel medya hayati önem taşıyor. Bağımsız ve özgür medya olmadan demokrasi olmaz. Bu seçim, Türkiye’de hem demokrası ve hem de eleştirel bakan medya için bir sınav olacaktır. Yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Derhal gazeteciler ve medya üzerindeki baskılara ve tehditlere son verin.

854770cookie-checkNUJ’den hükümete Can Dündar tepkisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.