Nurcan’dan 2 rekor 2 altın

İtalya’nın Pescara kentinde devam eden 16. Akdeniz oyunlarında Türkiye, halterde 2 altın ve 1 bronz madalya aldı.
Bayanlar 53 kiloda Nurcan Taylan, koparma ve silkmede kendisine ait olan Akdeniz Oyunları rekorunu ikişer kez kırarak, iki altın madalya kazandı. Aynı kiloda yarışan Emine Bilgin, silkmede bronz madalya alırken koparmada sıfır çekti.

Taylan Koparmada Rekorunu Geliştirdi

Koparmaya 85 kiloyla başlayan Nurcan Taylan, bu ağırlığı başarıyla kaldırdıktan sonra şampiyonluğu garantiledi. İkinci hakkında kendisine ait 87 kiloluk Akdeniz Oyunları rekorunu 88 kiloya çıkaran Taylan, son hakkında yeni rekorunu 90 kiloya taşıdı.

Aynı kiloda yarışan Emine Bilgin ise ilk iki hakkında denediği 80 ve 81 kiloları kaldıramadı. Son hakkında denediği 82 kiloyu kaldıran Bilgin, kaldırışı ikiye karşı bir faullü sayıldığı için, yarışmayı sıfır çekerek tamamladı.

53 kilo bayanlar koparmada Tunuslu Soumaya Fatnassi ikinci, Mısırlı Donia Abdelrahman üçüncü oldu.

Silkmede Rekor 112 Kilo Oldu

Nurcan Taylan, silkmede ilk hakkında yaptığı 105 kiloluk kaldırışın ardından, ikinci hakkında 109 kilo ile kendisine ait 108 kiloluk Akdeniz Oyunları rekorunu geliştirdi. Taylan’ın en yakın rakibi Tunuslu Soumaya Fatnassi’nin 110 kiloluk yeni rekor denemesinde başarısız olmasının ardından, Taylan son hakkında 112 kilo kaldırarak, bir rekor daha kırdı. Bu kategoride, Emine Bilgin de 102 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya aldı.

Burada Sadece Şov Yaptım

Akdeniz Oyunları’nın, asıl hedefi olan dünya şampiyonası için prova niteliği taşıdığını söyleyen Nurcan Taylan, “Burada sadece şov yaptım” dedi.

Olimpiyat oyunlarında, sakatlığı nedeniyle yaşadığı sıkıntıların kendisini oldukça yıprattığını anlatan Taylan, “Eski günlerime döndüğüme inanıyorum” diye konuştu.

724660cookie-checkNurcan’dan 2 rekor 2 altın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.