O 2 ilçede insan hakları rafta

ŞIRNAK’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için asker destekli gerçekleştirilen operasyon kapsamında 14 Aralık gecesi ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, her iki ilçede dün gece şiddetli çatışmaların yaşandığı ve patlama seslerinin duyulduğu belirtildi.

Cizre’deki çatışmalar Sur, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşırken, geceyi patlama ve yoğun silah sesleri altında geçiren Silopi’de ise, sabah saatlerinde sessizliğin hakim olduğu görüldü.

Cizre’de önce SMS mesajı ile öğretmenlerin ilçeden ayrılması ve ardından Şırnak Valiliği tarafından 14 Aralık gecesi uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeye askeri sevkiyatın devam ettiği öğrenildi. Dün sabah sessizliğin hakim olduğu ilçede öğleden sonra başlayan çatışmalar nedeniyle şiddetli patlama ve silah sesleri gelirken, çatışmaların hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi. Dün gece yeniden başlayan ve sabah saatlerine kadar devam şiddetli çatışmalar konusunda bilgi alınamazken, çatışmalara özel eğitimli Jandarma timlerinin de polis özel harekat timleri ile birlikte katıldığı belirtiliyor. Cizre İdil yolunda bulunan Cudi mahallesinin hakim tepelerine ise çok sayıda tankın konuşlandırıldığı belirtildi.

Silopi ilçesinde ise, Şırnak Valiliğince 14 Aralık 2015 gece saat 23.00’ten sonra başlatılan sokağa çıkma yasağındaki sessizlik, dün gece başlayan operasyon ile bozuldu. Dün gece asker ve polis tarafından PKK’lıların kazdığı hendeklere müdahaleler başladı. Gece başlayan ve zırhlı araçlarında eşlik ettiği operasyonlarda ilçe patlama sesleri yankılanırken, sabah saatlerine doğru ilçede tekrar sessizlik hakim oldu. Silopi’de görev alan güvenlik güçlerinin bir kısmının yer sıkıntısından dolayı ilçedeki bazı okullara yerleştirildiği belirtildi.

HDP’Lİ VEKİL ENCÜ, TANK FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde başlatılan operasyon sürürken, Silopi’de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Silopi’de ipek yolunda çekilen tanklara ait bir fotoğraf paylaştı. Encü fotoğrafı, “Silopi’de mahalleler tanklarla dövülüyor” notu ile paylaştı. Silopi’de başlatılan operasyon ile beraber bir çok mahallede elektriklerin kesildiği ve hala kesintinin devam ettiği öğrenildi.

1472520cookie-checkO 2 ilçede insan hakları rafta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.