O cinayette çarpıcı iddialar

MHP’li başkanın ölümünün ardından iddiaların ardı arkası kesilmek bilmiyor.

Kaplan, çok sayıda görgü tanığı ile görüştüklerini, başkana saldırı olduğunda yan taraftaki eczanenin güvenlik kamerasının olayları kaydettiğini, bunların jandarmanın elinde olduğunu anlatırken şöyle dedi:

“Kahvenin önünde başkana saldırıyorlar. Başkanın yanında da koruması ve meclis üyesi Raşit Uşaklı varmış. Olay onlarca insanın önünde olmuş. Kavga çıktığında başkan ile yanındaki Uşaklı saldırganların elinden kurtulup kahveye girmiş. Başkan bu sırada silahını çekmiş 2 el havaya ateş etmiş.

Adamların gözü dönmüş, silahlı adamın üzerine gitmeyi sürdürmüş. Bu sırada, başkan Nail Sancak silahındaki üçüncü kurşunu saldırganlardan birinin ayağına sıkmış. Silahta 3 kurşun varmış. Tam bu sırada jandarma olay yerine gelmiş. Zanlıları kahve dışına çıkarmış. Sorumlu komutan, başkanın elinden tabancayı alıp, kahve dışına çıkarmış. Jandarma, başkanın elinden silahı almış ama saldırganların elinden bıçağı almamış. Başkan kahve dışına çıktığında aniden saldırıya uğramış. Jandarmanın yanında canını kurtarmak isteyen belediye başkanı Nail Sancak, kaçmaya çalışırken düşmüş. Bu sırada, saldırganlar üzerine çökmüş ve bıçaklamışlar.

Başkan makam otomobiliyle Yenicekent’e 10 kilometre uzaklıktaki Sarayköy Devlet Hastanesi’ne ağır yaralı halde kaldırılmış. Saldırganlar ellerinde bıçakla bu kez hastaneyi basmış. Olay düşündürücü ve son derece üzüntü vericidir.”

İl Başkanı Kaplan, Sancak’ın öldürülmeden önce Buldan Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikayet dilekçesinin kopyasını basın mensuplarına dağıttı. Kaplan, belediye başkanının kan bıçaklanmadan önce silahını jandarmaya vermemesi halinde belki belki de yaşıyor olacağını savunurken, “Zira, elinde silah olduğu için saldırganlar belki de bıçaklayamayacaktı. Silahında kurşun bitmiş ama bittiğini nereden bileceklerdi? Jandarmanın, saldırıyı yapanların elinden bıçakları almaması son derece düşündürücüdür. Başkanın 4 çocuğu yetim kaldı. Güvenlik güçlerinin asli görevi vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlamak değil mi? Sorun büyüktür; Güvenlik zaafiyeti, neden ve niçinler vardır. Olayı kapsamlı araştırıyoruz.

Yenicekent Jandarması ve eğer hatası varsa Buldan Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağız. Bu cinayet, çok sayıda vatandaşın gözünün önünde olmuş. Kimse müdehale etmemiş. Toplumdaki vurdumduymazlık, gaflet düşündürücüdür. Can güvenliğinin olmadığını söyleyerek savcılıktan yardım isteyen başkan, can güvenliğini sağlamaktan sorumlu jandarmanın yanında, onlarca insanın gözü önünde öldürüldü. Gerçekten çok üzgün ve hayretler içindeyiz” dedi.

Milliyet

1264440cookie-checkO cinayette çarpıcı iddialar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.