O pilotla ilgili flaş açıklama

Polis, aramalarda 28 yaşındaki Alman pilot Lubitz’in bilgisayarının da bulunduğu çeşitli eşyaları alıp götürdü.

Daily Mail, emniyet sözcüsü Markus Niesczery’nin şu sözlerini aktardı: “Bir şey bulduk. Şimdi test yaptırılacak. Ne olduğunu söyleyemeyiz ama ne yaşandığıyla ilgili çok önemli bir ipucu olabilir.” Haberde, bulunan şeyin bir intihar notu olmadığı belirtildi.

TEDAVİ GÖRMÜŞ

Fransız Alpleri’nde 150 kişiye mezar olan uçakla ilgili açıklama, Japon pilotların İkinci Dünya Savaşı’ndaki intihar saldırılarını hatırlattı: Kaptan çıkınca kokpiti kilitleyen ikinci pilot, A320’yi kasten düşürdü!

Genç pilot Andreas Lubitz’in, 2009’da ‘tükenmişlik sendromu’ nedeniyle altı ay ara verdiği ortaya çıktı. Lubitz, tüm fiziki ve psikolojik testleri başarıyla geçince tekrar göreve dönmüş.

DAHA ÖNCEKİ PİLOT İNTİHARI İDDİALARI

31 Ekim 1999’da New York’tan kalkan Mısır Havayolları uçağı pilotu motorları durdurdu. Atlantik’e düşen uçakta 217 kişi öldü.
19 Aralık 1997’de Singapur’un SilkAir Havayolları’na ait uçak Endonezya’da düştü, 104 kişi öldü. Pilotun uçağı düşürdüğü iddia edildi.
29 Kasım 2013’te Mozambik Havayolları’na ait bir uçağın Namibya’ya düşmesiyle ilgili olarak ciddi boyutta kişisel sorunları olan kaptan pilotun intihar ettiği ileri sürülmüştü. Kazada 33 kişi ölmüştü.

1448530cookie-checkO pilotla ilgili flaş açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.