Obama faturayı BP’ye çıkardı

BP İcra Kurulu Başkanı Tony Hayward da sorumluluğu kabul ettiklerini, çevre kirliliğinden olumsuz etkilenenlere tazminat ödemeye hazır olduklarını açıkladı.

Petrol platformundan sızan petrolün Amerika Birleşik Devletleri kıyılarına ulaştığı, 4 eyalette çevre felaketiyle karşı karşıya olduğu bildiriliyor.

Bu eyaletlerden, biyolojik çeşitlilik açısından zengin olmasının yanı sıra güçlü bir balıkçılık endüstrisine sahip olan Luisiana’da olağanüstü hal ilan edildi.

Öte yandan geçen ay Amerikan karasularını petrol ve doğal gaz aramalarına açan Obama yönetimi, felaketin ardından kararı askıya aldı.

Petrol platformunda geçen hafta meydana gelen patlamayla ilgili inceleme sonuçlanana kadar, yeni arama ruhsatı verilmeyeceği açıklandı.

Geçen hafta bir patlama sonucu çöken petrol platformundan günde 5000 varil petrolün suya karıştığı tahmin ediliyor.

Louisiana’dan BBC’ye bilgi veren yerel bir yetkili ise sızan petrolün, Mississipi deltası yakınlarındaki bir adaya ulaştığını söyledi.

Uzmanlar Meksika Körfezi’ndeki sızıntının muhtemelen dünyanın en büyük petrol sızıntısı felaketi olduğunu belirtiyor.

Amerikan İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano petrol sızması ve sonucunda oluşan çevre felaketinin ulusal düzeyde önemli bir olay olduğunu söyledi. (BBC)

FOTOĞRAF: Görevliler, hassas sahil bölgelerini korumak için önlem almaya çalışıyor

1242220cookie-checkObama faturayı BP’ye çıkardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.