Obama 'gizli Müslüman' iddası

Kitap henüz piyasaya çıkmasına rağmen, bu hafta sonunda New York Times gazetesinin en çok satanlar listesinin başına oturması bekleniyor. Kitabın adı ve yazarı da çok dikkat çekici.

Yazar Jerome Corsi, 2004 ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokrat Partinin başkan adayı olan Senatör John Kerry'yi hedef alan “Hücumbot Gazileri” adlı bir kitapla ortaya çıkmıştı. ABD Başkanı George W. Bush'a karşı yarışan Kerry kampanyası, Bush'un, babasının nüfuzunu kullanarak askerlik yapmaktan kaçındığı tezini işlerken, Kerry'yi bir savaş kahramanı olarak yüceltiyordu. Corsi, Kerry ile aynı hücumbotta yer alan savaş gazilerini bulup onlarla konuşmalarından yola çıkarak yazdığı kitapta, Kerry'nin aslında savaş kahramanı olmadığı ve bazı gerçekleri çarpıttığı iddialarına yer vermişti.

KİTABIN ADINDA KELİME OYUNU

Corsi'nin 4 yıl sonra benzer bir şekilde yine Demokrat Partinin adayını hedef alan bir kitapla ortaya çıkması dikkati çekti. Corsi'nin Obama'yı hedef alan kitabının adı Türkçe'ye çevrildiğinde “Obama Milleti” anlamına gelirken, kitabın İngilizcesi olan “The Obama Nation” bir kelime oyununu da içeriyor. Kitabın adı, İngilizce okunuşuyla, “iğrenç” anlamına gelen “abomination” kelimesini hatırlatıyor.

Corsi, kitabındaki iddiaların gerçeklere dayandığını savunmasına rağmen, kaynak gösterilenler arasında uçakta karşılaşılan ve Obama'nın okuldan arkadaşı olduğunu söyleyen bir adam da bulunuyor. Kitapta Corsi, Obama'nın üniversite yıllarında esrar ve kokain kullanma alışkanlığı kazandığını ve bu alışkanlığını bırakıp bırakmadığının şüpheli olduğunu savunuyor. Obama, daha önce bu uyuşturucuları kullandığını ancak üniversite yıllarında bıraktığını açıklamıştı.

Yazar Corsi ayrıca, Michele Obama ile evleninceye kadar Obama'nın Müslüman olduğunu, daha sonra Hristiyanlığa geçtiğini ve şimdi bunu kabul etmek istemediğini de iddia ediyor. Obama ise bu daha önce buna benzer iddialar için, “bunlar doğru değil. Bu tür iddialar sadece benim etrafımda bir şüphe oluşturma çabasının eseri” demişti.

COLIN POWELL, OBAMA'YI DESTEKLEYECEK

ABD'de muhafazakar Cumhuriyetçi Partili kesime yakın duran Fox televizyonu, Bush döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı görevi yapmış olan, ayrıca ABD'nin eski Genelkurmay Başkanı olan Colin Powell'ın, Obama'yı destekleyeceği iddiasını ortaya attı. ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanlarından Zbigniew Brzezinski, Powell'ın, Obama'yı desteklediğini açıklamasını beklediğini söyledi.

Siyah Powell, ABD'nin en saygı duyulan liderlerinden biri. Powell, Bush yönetiminde görev yaptığı sırada da, yönetimdeki “Neocon” yani yeni muhafazakar olarak bilinen şahinlere karşı ılımlı bir tavır sergilemişti. Powell'ın, güçlü ve güvenilir bir lider olarak, Obama'yı desteklediğini açıklamasının önemi vurgulanıyor. Powell'ın sözcüsü, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı'nın ne Demokrat Partinin ne de Cumhuriyetçi Partinin kongresinde konuşmayı planladığını açıkladı. Ancak sözcü, Cumhuriyetçi Partili Powell'ın kimi destekleyeceği sorusuna doğrudan yanıt vermedi.

1176620cookie-checkObama 'gizli Müslüman' iddası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.