Obama ikinci dönemi hak ediyormuş

NBC Televizyonu’nun sorularını yanıtlayan Obama, “Hala yapacaklarımız var. Son 23 ay içinde 3,7 milyon kişiye iş imkanı yarattık. Çalışmaya devam edeceğim. Başkan olmanın en güzel yanlarından biri, zaman geçtikte daha iyi olmanız” dedi.

Kamuoyu yoklamaları, Obama’ya halk desteğinin Mayıs 2001’den bu yana ilk kez yüzde 50’nin üzerine çıktığına işaret ediyor.

ABC News/Washington Post gazetesinin anketi, Obama’nın Kasım’daki seçimde Cumhuriyetçi Parti’nin favori aday adaylarından Mitt Romney’yi geçebileceğini gösteriyor.

Romney ve rakipleri şu anda Colarado ve Minnesota’daki ön seçimler için mücadele ediyor. Hafta sonunda Nevada’da yapılan seçimi Romney kazanmıştı.

‘TANIDIKÇA DAHA AZ SEVİYORUM’

Cumhuriyetçi Parti, Demokrat Parti’nin adayı Obama’nın karşısına çıkaracağı adayı belirlemek için eyeletlerde ön seçim düzenliyor. İki gün önce açıklanan ve işsizliğin az da olsa azalmaya başladığını işaret eden verilerin ardından Obama’nın yeniden seçilme şansının arttığı yorumları yapılmaya başlanmıştı.

ABC News/Washington Post anketine katılanların yüzde 52’si hakkında daha fazla şey öğrendikçeeski Massachusetts Valisi Romney’yi daha az sevmeye başladıklarını söyledi. Bununla birlikte anketler ekonomi alanında Romney’nin en favori aday adayı olduğuna işaret ediyor. Ancak Romney’nin adaylığı garantileyebilmesi için önünde uzun bir yol var.

Romney’nin adaylık için 50 eyaletten 1144 delegeye ihtiyacı var. Halihazırda Romney’nin 101, en yakın rakibi eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich’in 32, Ron Paul’un 13, Rick Santorum da dokuz delegesi var.

1330620cookie-checkObama ikinci dönemi hak ediyormuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.